RAVNATELJ SMIRUJE TENZIJE

Učenika izudarali šakama u školi, završio na hitnoj!

30.01.2013 u 13:11

Bionic
Reading

Učenika četvrtog razreda dvojica starijih dječaka u školi u Legradu kod Koprivnice napala su i pretukla. Dok je hodnikom koračao prema učionici, nije ni slutio što će mu se dogoditi. Prema njemu su, kaže njegova majka, tada krenula dva dječaka, učenika viših razreda, i počela ga zadirkivati. Isprva verbalno, ali to se ubrzo pretvorilo u teško fizičko nasilje

'Prvo su ga zadirkivali, a potom su mu počeli glavom udarati u zid. Šakama su ga izudarali po glavi toliko da su mu sljepoočnice sada plave. Potom su ga bacili na pod, gdje su ga izudarali nogama', ispričala nam je majka pretučenog desetogodišnjaka. U ovom trenutku desna mu je ruka, tvrdi, toliko natečena da je ne može pomicati. Dječaci nasilnici inače su braća i već su ranije tukli njezina sina. 'Ovo nije prvi put da su ga fizički napali. Jednom prilikom su ga bacili na štok i preko lica mu je od jačine udarca ostala crvena crta', ispričala je očajna majka za Dnevnik.hr

Iako se ovaj incident u školi odigrao oko 13 sati, dječak je na nastavi sjedio do 15 sati, bez da ga je netko od nastavnika, ravnatelj ili pedagog odvezao kod liječnika na pregled. Tek su nazvali majku, ali ona kaže da prema pozivu koji je primila iz škole nije zvučalo da je toliko pretučen. Kada je po njega došla nakon posla i vidjela u kakvom joj je dijete stanju, odmah ga je odvezla na hitnu gdje su mu slikali kralježnicu i glavu kako bi se ustanovilo je li nešto slomljeno.

Srećom, lomova nema, ali psihičke posljedice vjerojatno će ostati trajne. Majka je sve odmah prijavila i policiji koja dalje postupa po ovom slučaju.

Da se incident dogodio, potvrdili su i u školi i u policiji. U nadležnoj policijskoj upravi su rekli da im je jučer popodne majka prijavila da su njezina sina istukli učenici u školi. 'Možemo potvrditi da se dogodila tučnjava učenika u našoj školi, ali učenik četvrtog razreda zadobio je lakše ozljede. Danas ćemo razgovarati sa svim učenicima koji su sudjelovali u tučnjavi, pa ćemo imati više informacija', rekao je ravnatelj škole za Dnevnik.hr te dodaje da će škola provesti sve mjere koje mogu da se nasilje u školi spriječi.