KOD RABINA KOTELA DA DONA

Reisman prvo posjetila sinagogu Bet Israela

29.01.2013 u 21:47

Bionic
Reading

Nijedan rabin na svijetu ne bi ju primio u posjet i razgovarao s osobom koja negira holokaust, a dr. Reisman je prvo posjetila sinagogu Bet Israela

Prva osoba koju je dr. Judith Reisman za svoga posjeta Zagrebu bio je, odmah u utorak ujutro, rabin Židovske vjerske zajednice Bet Israel dr. Kotel Da Don. Na taj je način, u samome startu svoje hrvatske turneje, demantirala glasine da osporava holokaust, jer nijedan židovski rabin na svijetu ne bi primio i razgovorao s osobom koja osporava holokaust i shoa, a osobito ne rabin, kao što je Da Don.

'Točno je da je dr. Reisman bila kod mene. Razgovali smo o mnogo tema i rekla mi je kako je ona živjela u Izraelu, a danas u Izraelu žive njezina kćer i unuci', rekao je rabin Da Don, koji je dr. Reisman primio upravo zato što je Židovka i što se željela upoznati s radom zajednice Bet Israel i vidjeti sinagogu na Mažuranićevu trgu.

'Što se tiče optužbi za negiranje ili banaliziranje holokausta o tome sam je izričito pitao i ona je to oštro demantirala', rekao nam je rabin Da Don.

Iz krugova bliskih dr. Reisman doznali smo da je njezina cijela obitelj, kako uža tako i šira, stradala u holokaustu (veći dio u samom Aushwitzu).

'Te priče šire oni kojima dr. Reisman predstavlja trn u oku, jer ne može biti protiv holokausta netko tko je u njemu izgubio sve svoje najbliže', kažu iz krugova bliskih dr. Reisman.