SITI LAŽNOG DOMOLJUBLJA

Vodovod redovne platiše nagrađuje zastavama

29.01.2013 u 08:21

Bionic
Reading

Rukovodstvo osječke komunalne tvrtke Vodovod Osijek, tvrtke u vlasništvu Grada, odlučilo je povući nezapamćen poslovni potez: svim Osječanima koji uredno plaćaju njihove usluge Vodovod Osijek poklonit će po jednu hrvatsku zastavu, otkriva Novi list

Ova ideja sviđa se i gradskoj administraciji Osijeka, na čelu s Krešimirom Bubalom iz HDSSB-a, pa će dio troškova za nabavku zastava snositi i Grad Osijek.

Cijena odavanja domoljubnog priznanja onima koji redovito plaćaju račune neće biti mala. Prema raspisanom javnom natječaju, Vodovod Osijek kupuje 30 tisuća zastava, a za ovu svrhu tvrtka je izdvojila 750 tisuća kuna (600 tisuća kuna bez PDV-a), navodi Novi list. Konačna cijena ovisit će o ponudama zainteresiranih ponuditelja. U natječajnoj dokumentaciji stoji da Vodovod Osijek želi zastave dimenzija 70 sa 150 centimetara, zapakirane u plastične vrećice.

Planirani iznos za nabavku trideset tisuća hrvatskih zastava od 750 tisuća kuna (600 tisuća bez PDV-a) gotovo je deset puta veći od iznosa što ga Grad Osijek u tekućoj godini izdvaja za subvencije trgovačkim društvima, poljoprivrednicima i obrtnicima izvan javnog sektora.

'Mislimo da bi hrvatske zastave mogle motivirati građane da urednije podmiruju svoje račune. Osim toga, kad su naši generali Gotovina i Markač pušteni iz haškog pritvora, primijetili smo da dosta Osječana nije izvjesilo zastave iz jednostavnog razloga što ih nemaju', objasnio je osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo (HDSSB).