JEDAN POZIV MIJENJA SVE

'Hloverka me zvala da gostujem na Novoj TV dok je radila na HRT-u'

20.02.2013 u 22:05

Bionic
Reading

'U jednu od emisija 'U sridu', kada se ona tek počela emitirati, bila sam pozvana kao gost. A telefonski poziv stigao je od Hloverke koja je tada radila na HRT-u. Kada sam je začuđeno upitala kakve veze ona ima s Novom TV, rekla mi je da pomaže na prijateljskoj bazi', kazala nam je Sanja Sarnavka, predsjednica udruge B.a.b.e.

Tijekom jučerašnjeg svjedočenja na suđenju Siniši Svilanu, kojeg se tereti da je kao direktor programa Nove TV primio 262 tisuće eura mita od Vladimira Šelebaja, vlasnika producentske kuće Core media, kako bi u program te kuće ugurao nekoliko njegovih projekata, Hloverka Novak Srzić, novinarka HTV-a, ustvrdila je kako nije sudjelovala na osmišljavanju i kreiranju emisije 'U sridu' jer je 'u to vrijeme četiri dana u tjednu radila emisiju 'Otvoreno' zbog koje cijeli dan bila na HTV-u, 'a ni fizički nije mogla biti nigdje drugdje'.

Na njeno jučerašnje svjedočenje u cijelosti zamjenica ravnatelja USKOK-a stavila je prigovor smatrajući ga 'naučenim i kontradiktornim'.

Da u iskazu nešto ne štima, smatra i Sanja Sarnavka, predsjednica udruge B.a.b.e., koja je ostala iznenađena Hloverkinim svjedočenjem.

'Suđenje Svilanu i cijelu tu priču uopće ne pratim jer me ne zanima, ali neke vijesti čujete i vidite, pa sam tako primijetila i Hloverkino svjedočenje. Naime, radi se o tome da sam u jednu od emisija 'U sridu', kada se ona tek počela emitirati, bila pozvana kao gost.

A telefonski poziv stigao je upravo od Hloverke koja je tada radila na HRT-u. Kada sam je začuđeno upitala kakve veze ona ima s Novom TV, rekla mi je da pomaže na prijateljskoj bazi.

U toj emisiji gostovala sam nekoliko puta, a sjećam se da me je jednom zvao i Šelebaj koji me je molio da pitam Vedranu Rudan bi li bila komentatorica u emisiji', prisjetila se Sarnavka.

Njene riječi tako bacaju novo svjetlo na Hloverkino svjedočenje u kojem je prvenstveno nastojala zaštiti sebe, a kao glavne negativce prikazati Šelebaja i njegova partnera Edvina Softića.

Podsjetimo, Šelebaj je u svom svjedočenju utvrdio da je Hloverka za sudjelovanje na kolegijima na kojima su se dogovarale emisije dobivala po 1.000 eura, dok je Tonček Mandić, čovjek zadužen za isplatu plaća u Core mediji, rekao kako je od Šelebaja u opuštenom stanju doznao da se pod stavkama 'Scenarij 1 i 2' nalazi novac namijenjen Hloverki.

Njihove navode ona je pak nazvala podmetanjima kojima je se nastoji diskreditirati odlučno ustvrdivši kako 'nikad nikakav novac nije primila'.