NA RIJEČKOM KORZU

Odgođena deložacija Kerumove tvrtke

03.06.2009 u 15:50

Bionic
Reading

Deložacija tvrtke novog splitskog gradonačelnika Željka Keruma iz poslovnog prostora Grada Rijeke zakazana za srijedu je odgođena i firma Diokom Novi iz Splita dobila je još jednu šansu da sama iseli do 30. lipnja

RIJEKA - Naime, Grad već duže vrijeme spomenutu firmu čiji je jedini osnivač tvrtka Kerum d.o.o., pokušava iseliti iz prostora na riječkom Korzu, a nakon godina povuci – potegni, priča je trebala završiti deložacijom.

Poslovni prostor kojeg koristi Kerumova firma nekad je bio prodavaonica Jugoplastike, kasnije je ga je u najmu imala tvrtka Diokom, a još 2004. godine Rijeka je Diokomu odobrila da ga firmi Diokom Novi da u podnajam. Tvrtka Diokom Novi je preuzela i radnike Diokoma i plaćala svoje račune.

No, u lipnju 2006. godine Diokom je nakon stečaja izbrisan iz sudskog registra i Rijeka je počela potraživati svoj prostor jer je ugovor o najmu, pa tako i podnajmu, prestao važiti budući da tvrtka s kojom je sklopljen zakup više nije postojala.

Unatoč tome, podzakupac, Kerumova firma Diokom Novi poslovni prostor nije vratila Gradu Rijeci pa je pokrenut sudski postupak. Sud donosi presudu da firma mora iseliti, slijede žalbe i konačno pravomoćnost presude pa i zakazivanje deložacije.

Naime, da bi Kreumova firma legalno koristila ovaj prostor, treba ga unajmiti po uhodanom sistemu, odnosno javiti se na natječaj kojeg Grad Rijeka raspisuje za svoje poslovne prostore i izlicitirati ga najboljom ponudom.

Hoće li Diokom Novi dobrovoljno iseliti iz prostora na Korzu do kraja mjeseca ili će se deložacija konačno i provesti, znat će se uskoro.