TRENUTAK NEPAŽNJE

Sedmero djece skoro se otrovalo u vrtiću!

22.01.2013 u 18:10

Bionic
Reading

Sedmero djece iz vrtića u mjestu Hrvace pokraj Sinja hitno je prevezeno u sinjski Dom zdravlja, a dio njih i u splitsku bolnicu, nakon što se posumnjalo na trovanje onečišćenom vodom. Nastupila je prava panika, no pokazalo se da je za incident krivo samo osoblje vrtića koje je djeci poslužilo sok iz nedovoljno opranih posuda

O incidentu je javnost izvijestila splitska policija, i to nakon što je doznala za intervenciju Hitne pomoći. Djeca su se najprije žalila na 'čudan okus soka', a potom i bol u trbuhu, pa je ravnateljica hitno pozvala liječnike. Nakon pregleda u Sinju troje mališana iz predostrožnosti je proslijeđeno u KBC Split, no nakon pregleda pušteni su kućama. Policija je uzela uzorke vode, a ostali izvidi još traju.

Načelnik Općine Hrvace dobio je informacije o incidentu od ravnateljice vrtića, koja radi i kao odgojiteljica, pa zaključio da se radilo o 'trenutku nepažnje'.

'Za vrijeme marende čistačica nije do kraja oprala posude, a potom je ravnateljica u njih ulila sok. Uhvatila ju je panika pa je odmah pozvala Hitnu pomoć, no na sreću sve je u redu. Djeca su zdrava i vraćena kućama', rekao nam je Bošnjak.