BANDIĆ KONTRA OBERSNELA

'Slovenci, umjesto na more dođite na Jarun i Bundek'

21.01.2013 u 14:58

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je u Gradskoj upravi goste iz Ptuja - uz načelnika stigle su i maškare. Gostima Slovencima Bandić je poručio da Zagreb nema more, no da se mogu okupati na Bundeku i Jarunu

'Mi nemamo mora, do mora ćete morati dugo putovati. Ali imamo Jarun i Bundek, možete se i ovdje kupati. Iako je snijeg, vi ste hrabri pa možete Jarunom i Bundekom zamijeniti Jadransko more", rekao je Bandić dodajući da se mogu kupati na spomenutim jezerima dok 'ne budu mogli doći na more'.

Aludirao je tako Bandić na objavu riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela koji je Slovencima na twitteru poručio da neće na more.

Nakon sastanka s čelnicima Ptuja gradonačelnik je sa šefom PUZ-a Goranom Burušićem oformioradnu, koju čine pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Zagreba, predstavnici Holdinga i ugledni pojedinci, kako bi osmislili izradu urbane strategije sigurnosti.

'Dogovorili smo se da će svaka institucija u roku od 30 dana podnijeti strategiju, na temelju onoga što smo učinili kao prevenciju – rekao je Bandić te dodao da je u tu svrhu, primjerice, PUZ dosad poslao više policajaca na ulicu, postavljeno je 240 kamera, a 50 novih, za koje su osigurana sredstva, još se mora postaviti na ulicama Zagreba

– Želio bih da je studija što tanja, operativnija i kvalitetnija, da se zna što točno tko treba napraviti. Za šest mjeseci formalno smo i europska metropola, zbog čega nam se i administrativne granice šire, a građane ćemo uključiti tako da budu subjektivno i objektivno sigurni', rekao je Bandić.