ISPRIKA I ŽALJENJE

Komandir Šamil: Nisam imao zlu namjeru!

20.01.2013 u 11:40

Bionic
Reading

Damir Mamić, 41-godišnji Trogiranin koji se prije nekoliko dana obratio hrvatskoj javnosti pod nadimkom Komandir Šamil, ponovio je u Jutarnjem listu svoju ispriku zbog neslane šale nakon dvaju bombaških napada u Zagrebu. 'Najiskrenije žalim zbog svega što se dogodilo', poručio je Mamić

Iako mu je Jutarnji list ponudio autorizirani intervju, za koji tvrde da su dobili suglasnost odvjetnika uz priznanje kako bi mogao pomoći u obrani, Damir Mamić - Komandir Šamil ipak je odbio suradnju.

'Ni u najluđim snovima nisam to očekivao niti sam imao ikakvu nakanu naštetiti bilo kome. Ispričavam se svima onima koji su zbog mojih nesmotrenih postupaka imali bilo kakve neugodnosti ili su bili uznemireni jer nisam imao nikakve zle nakane', poručio je Mamić. Još je dodao kako mu 'ni u primisli nije bilo da nekoga na nešto potiče, a najmanje na nasilje'.

Odbijajući i daljnje sudjelovanje u intervjuu, makar i telefonskom, još je rekao kako i njega 'živo zanima tko je i zašto' na YouTube stavio sporni videouradak u kojem poziva na 'revoluciju'. Na kraju je samo ponovio 'tri važne stvari - ispriku, žaljenje i nikakvu zlu namjeru'.

Po stajalištu Mamićeva odvjetnika Željka Gulišije, kazneno djelo koje se Komandiru Šamilu stavlja na teret 'može se počiniti samo izravnom namjerom, a to znači da je bio svjestan onoga što govori i da je svojim postupkom htio uznemiriti javnost'.

'Iz njegova istupa, kao i iz činjenice da je odmah nakon što je saznao za uradak otišao na policiju i izrazio duboko žaljenje, više je nego jasno da kod osumnjičenika ne postoji svijest o počinjenju kaznenog djela koje mu se stavlja na teret', rekao je odvjetnik Gulišija za Jutarnji list