PROBLEMI U PROMETU, URUŠIO SE KROV ŠKOLE...

Bandić: Grad funkcionira kao da je proljeće

Bionic
Reading

Bijele pahulje i dalje prekrivaju zagrebačke ulice. Iako zasad pada slab snijeg, Državni hidrometeorološki zavod jutros u 7 sati izmjerio je novih šest centimetara

Očekuje se da će snijeg padati do večernjih sati, kada se očekuje i smirivanje padalina. Ulice su većinom čiste i prohodne i voze sve linije javnog prijevoza.

Tramvajski promet na Aveniji Dubrovnik ponovno je normaliziran nakon saniranja oštećenja gornjeg voda pa tramvajske linije 6, 7, 8 i 14 prometuju redovnim trasama.

Urušio se krov škole

Najvjerojatnije pod teretom snijega, urušio se krov Osnovne škole Većeslava Holjevca u novozagrebačkom naselju Siget, a ozlijeđenih nema, izvijestio je sinoć Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba. Materijalna šteta se sanira, a nastava bi se trebala normalno odvijati. Prema prvim informacijama s terena, popustile su salonitne ploče površine od oko 50 metara kvadratnih, najvjerojatnije uslijed težine snijega.


Zbog zimskih uvjeta i čišćenja kolnika od snijega privremeno je skraćena autobusna linija 303 (Velika Gorica - Kozjača) do Šiljakovine.

Iza 9.30 zatvorena je i Sljemenska cesta zbog pada dva stabla na kolnik. Cesta je otvorena nakon sat vremena, kada je drveće uklonjeno.

Nakon sinoćnje sjednice Operativnog stožera Zimske službe zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da sve funkcionira u gradu, kao da snijega ni nema.

'Hvala Bogu da grad funkcionira. Sve funkcionira - toplinska energija, plin, elektra, škole, vrtići, bolnice, domovi zdravlja', istaknuo je Bandić te posebno zahvalio Zagrebačkim cestama, kooperantima te Zimskoj službi čijih 210 ekipa, istaknuo je, danonoćno radi svoj posao. Dodao je i da je na terenu 350 branitelja koji čiste snijeg.

Promet funkcionira skoro normalno, 'kao da je proljeće', kazao je.

Istaknuo je da su na sjednici Operativnog stožera Zimske službe minutom šutnje odali počast čovjeku koji je poginuo nesretnim slučajem na poslu čišćenja snijega u Svetoj Klari. Najavio je da će sutra s predsjednikom Uprave Zagrebačkog holdinga Ivom Čovićem i suradnicima posjetiti njegovu obitelj.

Popravlja se krov škole u Sigetu