TRAGEDIJA AIR FRANCEA

Mesić uputio izraze sućuti u povodu pada zrakoplova

03.06.2009 u 07:00

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je izraze sućuti francuskom predsjedniku Nicolasu Sarkozyju, brazilskom Luizu Inaciu Luli da Silvi i njemačkom predsjedniku Horstu Koehleru povodom nesreće putničkog zrakoplova Air Francea na letu iz Ria de Janeira za Pariz, priopćio je Ured predsjednika RH.

Brazilski ministar obrane Nelson Jobim objavio je u utorak navečer da su vojni zrakoplovi nekoliko stotina kilometara od arhipelaga Fernando de Noronha pronašli ostatke nestalog zrakoplova što potvrđuje da se Airbus Air Francea srušio u more. Nesreću, kako se pretpostavlja, nitko nije preživio.

U zrakoplovu se nalazilo 228 putnika i članova posade, među kojima najviše francuskih, brazilskih i njemačkih državljana, te jedan hrvatski.

"S nevjericom i žalošću primio sam vijest o nesreći putničkoga zrakoplova francuske tvrtke Air France, nestalog tijekom leta iz Brazila za Francusku, a u kojem se nalazio i jedan hrvatski državljanin", navodi se u poruci predsjednika Mesića.

"U ime građana Republike Hrvatske i svoje osobno izražavam Vam, u povodu te nesreće u kojoj je izgubljen velik broj ljudskih života, iskrenu sućut", stoji u poruci hrvatskog predsjednika.