PREMIJER O POSJETU BEOGRADU

'Krajnje je vrijeme bilo prekinuti zid šutnje sa Srbijom'

17.01.2013 u 10:30

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Zoran Milanović osvrnuo se na redovitom zasjedanju kabineta kojem je na čelu na posjet Beogradu i susret sa srbijanskim kolegom Ivicom Dačićem rekavši da je 'bilo krajnje vrijeme prekinuti zid šutnje'

'Zašto je do zida šutnje došlo i kako je nastao, nije me zanimalo. Moj i naš posao je da rušimo zidove tamo gdje možemo, bez obzira tko ih je izgradio, a sve u interesu mira, stabilnosti i poslovnih interesa hrvatskih tvrtki', poručio je sa sjednice Vlade premijer Zoran Milanović

Po njemu, 'sasvim svejedno je na koju se stranu može ići – istok, zapad, sjever, jug'. 'S kime god možemo razgovarati da i razgovaramo, jer to je jedini način u današnjem svijetu, i ne samo u današnjem svijetu. Uvijek je bilo tako', zaključio je premijer Milanović.

I ministrica vanjskih poslova, ujedno potpredsjednica Vlade Vesna Pusić 'neobično je zadovoljna' susretom u Beogradu, rekavši da je to 'dobar, racionalan i koristan korak i pomak u odnosima dviju zemalja te preuzimanje odgovornosti za funkcioniranje regije'.

Kad je u pitanju mogući sastanak sa srbijanskim kolegom Ivanom Mrkićem, najavila je da će se 'već u veljači čuti u vezi s prekograničnim projektima koji bi bili kandidati za europske fondove'.