KOMANDIR BANDIĆ

'Pokupite dijelove tramvaja, inače će to učiniti naši prijatelji Romi'

15.01.2013 u 16:53

Bionic
Reading

Preuzimanjem koordinacije nad svim zimskim službama, Milan Bandić pohvalio se kako su skoro u potpunosti uspjeli očistiti grad. Sve svoje suradnike ustrojio je u gotovo vojničkoj maniri, dijelio im zadatke i zatražio da svakih sat vremena detaljna izvješća šalju u Operativni stožer zimskih službi

'Snijeg mora nestati, ako opet napada, možemo svi seliti iz Zagreba', poručio je suradnicima, pročelnicima gradskih ureda i šefovima podružnica Zagrebačkog holdinga. 'Radi, čisti, nosi, baci snijeg u kanalizacijske cijevi. Otvorite sve šahtove i bacajte snijeg u Savu', dodao je.

Objasnio je kako u četvrtak i petak treba dignuti na lopate tri tisuće ljudi da budu spremni za nove padaline. Podijeljeno je ukupno dvije tisuće lopata. Zaposlenicima gradskih poduzeća i uprave poručio je da nakon posla odu u mjesnu zajednicu te pomognu čistiti svoje kvartove. 'Trebamo osobnim primjerom pokazati kako se služi. Neće to valjda penzići raditi', kazao je.

Osvrnuo se i na dijelove niskopodnih tramvaja koji su uslijed snježnih nanosa popadali s vozila rekavši kako to treba hitno uzeti s ceste i vratiti na tramvaje. 'Inače će naši prijatelji Romi to pokupiti', poentirao je zagrebački gradonačelnik. Na opasku jednog od suradnika da je riječ o plastici, a ne o željezu, Bandić je samo dometnuo: 'Dokaži ti njima da je to plastika.' U jednom je trenu svoje suradnike usporedio s djecom kojoj roditelji daju dio odgovornosti, no kada stvari počnu kliziti prema dolje, tata preuzima sve u svoje ruke.

Apelirao je na građane da budu solidarni i da se ne voze praznim automobilima, već da pokupe svoje sugrađane koji čekaju javni prijevoz.  'Najmudrijoj generaciji' (tako je Milan Bandić nazvao umirovljenike) poručio je da ne ide van po ovoj 'nemani'. 'Trauma je puna, stoga pomozimo najstarijima. Odnosite im 'obed' ako treba', savjetovao je.

Šef Zagrebačkih cesta Alen Gospočić kazao je kako imaju dovoljno soli za posipavanje. Naime, šest tisuća tona soli na zalihama je, a za dva dana stiže još toliko.

Na novinarsko pitanje imaju li već procjene o tome koliko će cijela ova snježna priča koštati Grad, Bandić je rekao kako je još rano govoriti, no kako će koštati puno više nego lani, jer je riječ o stoljetnom snijegu. S puno je optimizma zaključio da u Zagrebu ne može pasti toliko snijega da Grad proglasi izvanredno stanje i elementarnu nepogodu.


Popodnevna sjednica Stožera kojem je Bandić na čelu održana je u mjestu Glavničica, na samom rubu grada Zagreba, kako bi se demonstriralo da su prometnice čak i tu očišćene. Večerašnja pak sjednica bit će održana u mjestu Lipnica, kako bi se javnosti pokazalo da su svi prilazi 'mjestima bogu iza leđa' očišćeni.

S 'tatom' Bandićem više nema šale!
Branitelji su se odazvali pozivu i primili lopate