OBITELJSKA MEDICINA VS. MINISTAR

Malnar će tužiti Milinovića zbog klevete

02.06.2009 u 15:28

Bionic
Reading

Izvršni odbor Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) oštro je osudio način, izjave i metode HZZO-a i Ministarstva zdravstva u provođenju mjera zastrašivanja obiteljskih liječnika

'Uskrata sredstava od 10 posto za standardni tim obiteljske medicine od 1700 pacijenata iznosi oko 3000 kuna. Sredstva su namijenjena zdravstvenoj zaštiti osiguranika i njihovo uskraćivanje može dovesti do smanjenja zdravstvene zaštite. Takvo oduzimanje je protivno zakonu i čini još jedan u nizu nezakonitih poteza HZZO-a', stoji u priopćenju KoHOM-a.

Iz KoHOM-a poručuju da se kazne obiteljskim liječnicima ne definiraju Zakonom, nego ugovorom s HZZO-om, gdje su pobrojane kazne za svako kršenje ugovora.

'U višemjesečnim medijskim nastupima obiteljske liječnike mjesecima prozivaju kao kriminalce, kradljivce i lažljivce što je nedopustivo, a istovremeno zdravstvena vlast ne nudi rješenja za probleme koji proizlaze u radu liječnika'.

U priopćenju se navodi i da će predsjednik KoHOM-a Mario Malnar tužiti ministra zdravstva Darka Milinovića sudu časti Hrvatske liječničke komore i građanskom sudu zbog klevete, jer ga je ministar javno optužio da laže.