'ZIĐANJE' U PARKU PRIRODE

Rojs osuđen zbog ilegalne gradnje, a kuću mu legalizirali

15.01.2013 u 09:32

Bionic
Reading

Ljubo Ćesić Rojs pravomoćno je osuđen na šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od godinu dana jer je 2010. gradio kuću na Markuševcu na zemljištu na području Parka Medvednica gdje nije dopuštena gradnja

Priznao je krivnju i pokajao se rekavši da će se ubuduće kloniti kaznenih djela. Ironija je, rekao je, što mu je kuća legalizirana nakon što je počinio kazneno djelom piše Večernji list.

Protiv Rojsa je prije nekoliko dana podignuta i optužnica da je za sebe zadržao 60 tisuća eura od sredstava namijenjenih haškoj obrani bosanskohercegovačkih Hrvata. Tereti da je od siječnja do lipnja 2010. u Zagrebu, prilikom dogovaranja pružanja financijske pomoći optuženicima u kaznenom postupku pred Međunarodnim kaznenim sudom za ratne zločine u Den Haagu, bez pravne osnove i razloga, za sebe zadržao iznos od 60.000 eura. Tim se, navode u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, okoristio za iznos od 431.580 kuna.

Rojs se našao u problemima nakon što je otkriveno da je godinama primao mirovinu iz Hrvatske i BiH. To je sam i priznao tvrdeći da niti od jedne mirovine ne dobiva ni kune jer mu banka sve uzme.