OPAČIŽĆ NAJAVILA

Suspenzije i otkazi u Slavonskom Brodu zbog nemara

13.01.2013 u 12:27

Bionic
Reading

Inspekcija Ministarstva socijalne politike i mladih utvrdila je brojne nepravilnosti u radu Centra za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu za slučaj u kojem je krajem prošle godine umrla tromjesečna beba. Utvrđene su nepravilnosti Centra u još jednom slučaju te slijede kaznene prijave

'Zgrožena sam količinom nemara i nerada djelatnika Centra", rekla je ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić. U slučaju u kojem je preminula 3-mjesečna djevojčica dogodio se niz propusta od kojih je najveći da Centar nije postupio po telefonskoj dojavi iz siječnja 2012., a zanemarana je čak i prijava policije.

U drugom slučaju za koji je odgovoran isti Centar utvrđeno je također niz nepravilnosti. Tu je Centar, naime, propustio oduzeti ocu djecu koja su bila podvođena.

Izvješće inspekcije za oba slučaja bit će proslijeđena DORH-a te se očekuje niz kaznenih prijava za djelatnike Centra. Kriminalistička obrada još traje, a Opačić očekuje kako će biti proširena i na osobe izvan samog centra. Ministrica jer također naglasila kako odgovornom smatra i ravnateljicu koja u sljedećih 15 dana mora suspendirati određene djelatnike te podijeliti izvanredne otkaze.