SVE JE SUPER!

Stephanie Milda stigla u Hrvatsku

11.01.2013 u 14:53

Bionic
Reading

Malena heroina, Zadranka Stephanie Milda vratila se u Hrvatsku, objavili su roditelji Anita i Ivica na svom profilu na Facebooku

'Pozdrav dragim prijateljima i ljudima dobrih srca! Nakon našeg četveromjesečnog izbivanja napokon smo se vratili kući u lijepu Hrvatsku. Stephanie je pregledana u Chicagu od svog liječnika dr. Frima kao i ortopeda i pedijatra te s veseljem možemo reći da je njeno stanje super, a svoju terapiju ka daljnjem oporavku nastavit ćemo u Zadru. Molimo za razumijevanje i strpljenje i medije koji su nam uvelike pomogli u kampanji. Nama predstoji ponovno uhodavanje u svakodnevnu kolotečinu sa školskim, poslovnim i zdravstvenim obvezama kao i rad na završnom izvještaju kampanje i pokretanju najavljene buduće zaklade za ACM o čemu ćemo nakon svih priprema izvijestiti na konferenciji za medije krajem siječnja. Ne želimo ni jednom mediju u ovim trenucima davati ekskluzive jer smatramo to nepotrebnim te se nadamo strpljenju do pressice kada ćemo se svi zajedno okupiti na jednom mjestu i razmijeniti sve informacije kao i dati odgovore na bilo kakva pitanja od strane javnosti. Ovim putem još jednom svima veliko hvala na pomoći kao i našim novostečenim američkim prijateljima koji su posljednjih mjeseci bili svakodnevno uz nas i davali nam veliku potporu u dalekom i stranom svijetu. Hvala vam velika na razumijevanju i strpljenju', napisali su Anita i Ivica Milda na Facebooku.

Stephanie je s obitelji kod bake i djeda u blizini Daruvara, a povratak u Zadar se očekuje krajem tjedna, možda već u subotu, saznajemo od prijatelja obitelji.


Podsjetimo, Stephanie je u listopadu u Chicagu operirana od ACM sindroma kod svjetski priznatog stručnjaka za ovu rijetku bolest mozga, dr. Davida Frima, a od početka studenoga, nakon zahtjevne operacije, svakodnevno je polazila postoperativnu terapiju. ACM sindrom vrlo je rijetka, teška i u potpunosti neizlječiva bolest koja oboljelog prati cijeli život. Bez skupih operativnih zahvata i liječenja koji ublažavaju simptome i omogućavaju oboljelima normalan život, dolazi do paralize i smrti. Osmijeh male Stephanie početkom rujna s pokretanjem kampanje 'Samo želim biti zdrava!' osvojio je dobra srca ljudi u Hrvatskoj i šire koji su svojim donacijama omogućili skupo i zahtjevno liječenje u SAD-u i tako vratili Stephanie djetinjstvo.