REAKCIJA NA BISKUPA POZAIĆA

Jovanović žestoko odgovorio: Njima nedostaje mozak!

10.01.2013 u 12:20

Bionic
Reading

'Molim vas sve redom da se maknemo od teme zdravstvenog odgoja i da ne odgovaramo na provokacije. Jer ovo ne staje i postaje ružno. Radimo svoj posao uvjereni da će se pokazati da je dobro, ali molim vas da se više ne date uvući u ove rasprave', tim je riječima na početku današnje sjednice Vlade premijer Zoran Milanović zamolio svoje ministre da prestanu komentirati izjave kritičara zdravstvenog odgoja. Međutim odgovor na izjave pomoćnog zagrebačkog biskupa Valentina Pozaića, koji je jučer pozvao na novu Oluju, prije same sjednice Vlade stigao je od ministara Željka Jovanovića i Predraga Matića

'Sve što se događalo od božićnog desanta u crkvama lecima koji su vrvjeli lažima i dezinformacijama, preko propovijedi u kojima se govori da zdravstveni odgoj razara čovjeka, do toga da svi koji misle drugačije ugrožavaju Hrvatsku te do jučerašnjeg neukusnog i pretjeranog istupa jednog predstavnika Crkve, pokazuje da Crkva ne poštuje demokratsku volju građana Hrvatske i demokratski izabranu vlast te da pokazuje jednu potpuno nerazumljivu nervozu. Hrvatskoj je zaista potrebna Oluja, ali Oluja mozgova u kojima nije bitno kojeg ste roda i kojeg ste spola, koje ste stranačke i vjerske pripadnosti, bitno je samo da imate mozak. Čini mi se da mnogima koji napadaju ovu vladu to nedostaje', prokomentirao je Jovanović riječi biskupa Pozaića.

Pomoćni zagrebački biskup jučer je, podsjetimo, na tribini na temu zdravstvenog odgoja usporedio Vladu s nacistima, ali i tražio da se dogodi nova Oluja i nova lustracija te je doveo u pitanje legitimnost aktualne vlasti.

S obzirom da su neki dužnosnici u Crkvi pozvali na dijalog, novinari su danas Jovanovića upitali je li on na to spreman. 'Ja sam za dijalog s ljudima koji otvorenog srca i čistih ruku i dobih namjera pristupaju dijalogu. Ako šire laži, dezinformacije, onda s njima nema dijaloga. Očekujem od predstavnika HBK da se prvo cijeloj hrvatskoj javnosti ispričaju za laži, dezinformacije i neistine koje su širili, a onda da se ispričaju meni zbog uvreda zbog kojih moja obitelj pati', rekao je Jovanović.


Komentar na pozivanje na novu Oluju imao je i ministar branitelja Predrag Matić Fred.

'Vidite, mene zamaraju nekim dvostrukim mirovinama koje primaju naši dečki. A preči mi je posao osmisliti izgled medalje Oluja 2 i pisanje prijedloga predsjedniku za generalske činove Pozaiću. To su bitne stvari. Treba srušiti ovu nenarodnu vlast i ukloniti peronosporu pa predlažem da signal kardinala Bozanića s oltara bude - ne čujem dobro, ne čujem dobro. To neka bude znak', kazao je Matić, podsjetivši na riječi Slobodana Miloševića.