Hrvatska POČASNI BLEIBURŠKI VOD

'Mesić može posjetiti Bleiburg kad god želi'

Počasni bleiburški vod (PBV) večeras je priopćio da ove godine nisu pozvali hrvatskoga predsjednika Stjepana Mesića na komemoraciju žrtvama Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta 16. svibnja na Bleiburškom polju u Austriji, kao što su to činili predhodnih godina, jer, kako se navodi, 'predsjednik Mesić to nije želio'

ZAGREB - Kako se navodi, priopćenje upućuju javnosti 'zbog pojašnjenja špekulacija o nepozivanju predsjednika Mesića na ovogodišnju komemoraciju žrtvama Bleiburške tragedije i Hrvatskoga križnog puta'.

U priopćenju stoji da je predsjednik Mesić 'tijekom protekle godine više puta izjavio da ne želi nazočiti komemoracijama na Bleiburškom polju, pa ni doći u bilo koje vrijeme godine na Bleiburško polje da se pokloni žrtvama Bleiburške tragedije'.

'Ako se predsjednik Mesić u međuvremenu predomislio, Bleiburško polje može posjetiti u bilo koje doba godine, neovisno o središnjoj komemoraciji - kao što su to svojedobno učinili predsjednici hrvatske vlade Ivica Račan i Ivo Sanader', navodi se u priopćenju PBV-a .

U priopćenju upućuju i javni poziv predsjedniku Mesiću da još za vrijeme svoga mandata posjeti Bleiburško polje i pokloni se žrtvama Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta predlažući 1. studenoga kada, kako najavljuju, Počasni bleiburški vod priprema novu komemoraciju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još