Hrvatska DO SVAKE HIŽE CESTA

Nema štednje na projektima u Zagorju

Ni jedan od kapitalnih cestograđevnih projekata u Krapinsko-zagroskoj županiji neće biti izostavljen zbog štednje u proračunu i najavljene recesije, izjavio je u Krapini potpredsjendik Hrvatskog sabora Ivan Jarnjak

Jarnjak je najavio kako su ovih dana počeli zemljani radovi na prvoj dionici nove brze ceste Popovec - Marija Bistrica - Zlatar Bistrica - Zabok.

"Ta cesta duga 65 kilometara povezuje dvije žile kucavice na ovome području: autoceste Zagreb - Macelj i Zagreb - Goričan. U tijeku je izvedba prve faze projekta od Zaboka prema Bračku, za što će zemljani radovi stajati 14 milijuna kuna, uz 17 milijuna za otkup privatnih zemljišta. Spomenuta dionica bit će gotova u drugoj polovici 2009. i stajat će između 50 i 60 milijuna kuna", rekao je direktor Hrvatskih cesta Stjepko Boban.

Brza cesta bit će i jedan od prioriteta u Vladinu četverogodišnjem planu gradnje cestovne mreže od 2009. do 2012.

Na konferenciji za novinare, kojoj je nazočio i saborski zastupnik i predsjednik županijskog HDZ-a Milivoj Škvorc, govorilo se i skoroj gradnji spojne ceste od Zaboka prema Krapini. Trineast kilometara te ceste gradit će se po dionicama, a stajat će 90 milijuna kuna. Također će se graditi, odnosno rekonstruirati još četiri dionice državnih cesta u Zagorju, za što je pola novca osigurala Europska investicijska banka.

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Zdravko Krmek rekao je da se u Zagorju izvodi jedan od najvećih projekata te vrste u Hrvatskoj - regionalni vodovod vrijedan 220 milijuna kuna. Do sada je izvedeno 45 posto projekta, koji se nastavlja iduće godine.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Jarnjak kazao je da se izvedbom tih projekata ostvaruju obećanja Sanaderove Vlade izrečena u Zagorju: 'Do svake hiže cesta, do svake hiže voda.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još