PRIČA OKO GRADONAČELNIKA

HSLS spominje sjedenje na dva stolca i traži ostavku Ostojića

29.12.2012 u 14:29

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatsko socijalno liberalne stranke (HSLS) Darinko Kosor pozvao je danas ministra zdravlja i SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba, Rajka Ostojića, da podnese ostavku na mjesto ministra, poručivši mu 'da ne može sjediti na dvije stolice'

Kosor je na konferenciji za novinstvo nemoralnim ocijenio da se Ostojić kandidira za zagrebačkog gradonačelnika i pritom ostaje ministar zdravlja.

'Nije nemoralno kandidirati se, ali je nemoralno ostati ministar', kazao je predsjednik HSLS-a, dodavši kako Ostojić ne može Ministarstvo zdravlja ostaviti da ne funkcionira tijekom četiri mjeseca izborne kampanje.

Kosor smatra da Rajko Ostojić nije ozbiljan kandidat za zagrebačkog gradonačelnika dok ne podnese ostavku na dužnost ministra zdravlja.

Predsjednik HSLS-a je također ustvrdio kako je 'na neki način glas za Rajka Ostojića glas za Zorana Milanovića i to za lošu državnu politiku gdje je Ostojić bio član vlade'. 'Apslutno je ta politika doživjela krah što se pokazalo na kraju gubitkom kreditnog rejtinga. Ne možemo lošu politiku države prenijeti na Grad Zagreb, i Zagreb i njegovi građani to nisu zaslužili', rekao je Darinko Kosor.

Kosor je ujedno Zagrepčane pozvao da glasuju za nezavisnog kandidata Vladimira Ferdeljija kojeg podržavaju HSLS, HSS i Zelena lista.