SMRT U DUBROVNIKU

Policija ima nova saznanja o smrti Britt Lapthorne

09.12.2008 u 16:43

Bionic
Reading

Hrvatska policija vjeruje da nekoliko hrvatskih građana i stranaca zna kako je australska turistkinja Britt Lapthorne umrla u Dubrovniku

U ekskluzivnoj izjavi za australski The Age zamjenik načelnika PU Dubrovačko-neretvanske Ivan Kukrika kazao je: 'Zasad možemo govoriti o pojedincima koje sumnjičimo da bi mogli znati razloge njene smrti. U ovom trenutku policija ne može iznositi detalje istrage.'

Prema informacijama kojima raspolaže The Age, hrvatska policija sa smrću Britt Lapthorne povezuje hrvatskog građanina koji dosad nije bio u fokusu istrage, a viđen je u klubu Fuego u kojem je posljednje sate života provela nesretna Australka.

Tijelo Britt Lapthorne pronađeno je u raspadajućem stanju kod plaže Boninovo tri tjedna nakon što je nestala. Pokopana je u Melbourneu ranije ovoga mjeseca, a zbog nezadovoljstva načinom na koji je napravljena autopsija u Hrvatskoj njeni roditelji zatražili su novu obdukciju u Australiji.

Hoće li i ona pokazati da je zbog stanja u kojem je bilo tijelo nemoguće utvrditi je li Britt preminula slučajno ili je ubijena, trebalo bi biti poznato sljedećeg tjedna.