STIŽE IZ STRANKE UMIROVLJENIKA

Branka Valentić nova ravnateljica Hine

27.12.2012 u 22:13

Bionic
Reading

Upravno vijeće Hrvatske izvještajne novinske agencije (Hina) večeras je, nakon četverosatnog javnog predstavljanja programa i razvoja agencije, za ravnateljicu Hine izabralo Branku Gabrielu Valentić, dosadašnju glasnogovornicu Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) i dugogodišnju novinarku Vjesnika

Tijekom predstavljanja programa Valentić je istaknula kako u idućem četverogodišnjem razdoblju namjerava Hinu stvoriti brzim, vjerodostojnim, odgovornim i financijski stabilnim javnim servisom.

Ključnim smatra vratiti povjerenje korisnika u Hinu, ispunjavanjem njezine zakonom propisane zadaće informiranja svih građana, javnosti i medija, vodeći se načelima neovisnog, nepristranog i profesionalnog novinsko-agencijskog izvještavanja.

Smatra kako je Vjesnikovu dokumentaciju, koja je u sustavu Hine od 2006. godine, potrebno hitno otvoriti javnosti i nastaviti je digitalizirati. Također drži da 'servis media monitoring', koji, kako navodi, Hini stvara gubitke, treba stvoriti ozbiljnim analitičko-informativnim servisom ili ga ugasiti. Odluku o tome, ističe novoizabrana ravnateljica Hine, Branka Gabriela Valentić, donijeti će Vlada RH.

Novoizabrana ravnateljica Hine večeras je izjavila kako će napraviti sve da osigura dostupnost svih relevantnih informacija, proširit će ponudu Hininog sadržaja, povećati citiranost Hininih vijesti te će početi s tehnološkim osuvremenjivanjem agencije. Najavila je i preustroj redakcija i novu sistematizaciju radnih mjesta, što će, kako ističe, donijeti određene uštede.

Uz to Valentić je kazala kako će uvesti nagrađivanje rada, zaustaviti linearno smanjivanje plaća te financijski konsolidirati agenciju. Nova ravnateljica Hine otvorit će Vjesnikovu dokumentaciju javnosti i pokrenuti web video servis.

Za ravnatelja Hine kandidirali su se i Fjodor Polojac, Marko Šarić, Nenad Bach, Almir Elezović, Marica Košta te Frenki Laušić, koji je naknadno odustao od kandidature.