MILANOVIĆ ODGOVARA

'Namjere Vlade su dobre i plemenite'

25.12.2012 u 13:00

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Zoran Milanović rekao je komentirajući današnju propovijed kardinala Bozanića posvećenu zdravstvenom odgoju, da su namjere Vlade bile dobre i plemenite

'Jedino što mogu reći je da su naše namjere dobre i plemenite. Ne kažem da možda neki puta u tom nastojanju da se učini dobro i plemenito čovjek ne pogriješi, ali vjerujem da radimo pravu stvar', kazao je Milanović odgovarajući nakon mise u katedrali na pitanje novinara kako komentira današnju propovijed kardinala Bozanića.

Predsjednici Republike i Vlade Ivo Josipović i Zoran Milanović, koji su sa suprugama nazočili božićnoj misi u zagrebačkoj katedrali, pridružili su se porukama mira i prijateljstva te svim vjernicima čestitali Božić.

Josipović je svim vjernicima čestitao Božić, poželio svako dobro te pozvao na zajedništvo i suradnju. 'Danas je dan kada se prisjećamo onoga što mi jesmo. Prisjećamo se dobrote i potrebe da djelujemo i radimo zajedno', rekao je Josipović.

Premijer Milanović čestitao je Božić svima, ne samo onima koji ga slave, istaknuvši kako je Božić dan mira. 'Sretan Božić katolicima, evangelicima, reformiranima', kazao je Milanović te poručio kako su ovo dani u kojima bi trebali biti malo više skupa, koliko je god to moguće.

Predvodeći božićnu misu u zagrebačkoj katedrali nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić ponovno je pozvao na dijalog o zdravstvenom odgoju koji vjernici, rekao je, žele ali se 's pravom boje da se njime utire put rodnoj ideologiji' koja proturječi kršćanskom svjetonazoru i antropologiji, čiji je temelj čovjek, stvoren kao muško i žensko.

Rekao je kako je nedavna inicijativa biskupa da se o toj temi razgovara ostala bez odgovora, a da vjernici 'ne žele ideologiju koja mijenja istinu o čovjeku'.