NA RUBU INCIDENTA

Između Bandića i Bernardića ispriječili se zaštitari

20.12.2012 u 10:58

Bionic
Reading

Na rubu incidenta. Te tri riječi najbolje opisuju situaciju na jutrošnjoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine na koju su u jednom trenutku pozvani zaštitari nakon što su u verbalno prepucavanje ušli gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Skupštine Davor Bernardić

Bandić je, naime, mimo procedure htio stati za govornicu, što mu Bernardić nije htio dopustiti.

'Dosta sam vas trpio, imam pravo na riječ i znam se izboriti za svoje pravo. Sad ću govoriti', rekao je Bandić.

Prvi čovjek Skupštine na to mu je uzvratio da bude 'pristojan' i da mora poštovati poslovnik.

'Ja jesam mlađi od vas, ali morate se naučiti biti pristojni, ne možete govoriti dok vam ne dam riječ, poštujte poslovnik', uzrujao se Bernardić.

Kako se Bandić nije dao 'ugasiti', stigli su zaštitari , ali srećom nije bilo potrebe za izbacivanjem gradonačelnika jer je Skupština ostala bez kvoruma, pa je sjednica prekinuta.

Sjednica je nakratko prekinuta, ali i nakon pauze sukob Bandić – Bernardić je nastavljen. Predsjednik Skupštine spočitao je Bandiću da je zakasnio na početak, što je Bandića razjarilo.

'Prema poslovniku, gradonačelnik ima pravo reagirati kad god ga se dotakne. Što se tiče pauze za kavu, ja nisam znao kad će Skupština biti. Vi to niste rekli. Mislio sam da će to biti sutra i već sam bio dogovorio neke sastanke', provocirao je Bandić.

Nakon ovog, strasti su se smirile i nastavilo se s aktualnim satom i pitanjima zastupnika.