OSMI POVJERENIK

Počelo čišćenje pulskog SDP-a

19.12.2012 u 16:38

Bionic
Reading

Nakon što je Predsjedništvo SDP-a početkom studenog razvlastilo Županijsku i pulsku Gradsku organizaciju, SDP-ov povjerenik u Puli Danijel Ferić jučer je donio odluku o suspenziji bivšeg predsjednika pulskog ogranka Denisa Martinčića

Ovom odlukom Martinčiću se privremeno, to jest na dvije godine, oduzima pravo obnašanja svih funkcija na nivou gradske organizacije, što praktično za Martinčića znači i nemogućnost ponovnog kandidiranja za predsjednika pulskog ogranka SDP-a.

'Zbog Martinčićeva istupanja u javnosti, koje je zaista neprihvatljivo, danas pokrećem i postupak njegova isključenja iz stranke', najavio je Ferić u razgovoru za tportal, dodajući da je vjerovao da će privremena suspenzija imati pozitivan učinak na njegove daljnje postupke, što se nije obistinilo.

Ferić
veli kako Martinčić, koji je suspendiran primarno zbog netransparentnog vođenja stranke, i nadalje iz osobnih razloga 'blati' stranku i kolege te time nanosi štetu ugledu SDP-a.

Što se tiče financija, Ferić veli kako šteta nije tako velika te da će se nadoknaditi, no Martinčićev propust je da o financijskom stanju nije obavještavao predsjedništvo pulskog ogranka i gradski odbor, odnosno da se nije pridržavao Statuta stranke.

Naime, pulski ogranak je u minusu oko 36 tisuća kuna, a bivšem predsjedniku pulskog ogranka se zamjera i da nije pospješio naplatu članarine kod 'zaboravljivih' pulskih SDP-ovaca, budući da od 239 članova, čak 170 ih ima neki članski dug.

'Ovaj manjak ćemo pokriti jer sredstva Gradska organizacija dobiva iz proračuna Grada Pule, kao i kroz naplatu članarine', kaže SDP-ov povjerenik za Pulu.

Predizborni koalicijski sporazum pulskih ogranaka SDP-a i IDS-a još uvijek je na snazi, no s obzirom na nedavne medijske izjave s obje strane, Ferića smo upitali za komentar medijima priopćenog IDS-ovog reagiranja u kojem se navodi da 'neće pregovarati o koalicijama i potpisivati sporazume s osobama koje nisu izabrane i nemaju izborni legitimitet, nego ih je postavio Zagreb'.

'Kao povjerenik sam legitiman predstavnik SDP-a u Puli, a predsjednik IDS-a si uzima pravo tumačiti naš Statut. Ukoliko u IDS-u ne žele, ne moraju s nama razgovarati, no sigurno nisu meritorni tumačiti naš Statut', kazao je Ferić

Napominje da sve dok se ne izabere novo rukovodstvo u Istri i Puli, koje će donositi odluke, pa tako i o nastavku ili raskidanju koalicije s IDS-om, povjerenici su legitimni, no, s obzirom na izjave koalicijskih partnera u Puli, veli Ferić, očito je da se sve više udaljuju.