NE SMIJE NI PRIČATI NI RADITI

Anđelka Visković tužila Keruma!

19.12.2012 u 13:14

Bionic
Reading

Dogradonačelnica Splita Anđelka Visković podnijela je tužbu Upravnom sudu protiv gradonačelnika Željka Keruma zbog odluke kojom joj je početkom studenoga oduzeo sve ovlasti i zabranio javno istupanje u ime Grada Splita. Razvlaštena Kerumova zamjenica, navodno favoritkinja Tomislava Karamarka za utrku na lokalnim izborima u svibnju, od suda traži da poništi odluku i omogući joj obavljanje posla sve do kraja mandata

'Konzultirala sam se s mnogim pravnim stručnjacima i oni su utvrdili da je gradonačelnikov zaključak nezakonit. Ne samo da sam uklonjena sa svih projekata na kojima sam radila, nego mi je uskraćeno pravo na bilo kakvo djelovanje, pa čak i istupanje u javnosti. Zato tražim da sud odmah provede mjeru odgode izvršenja tog zaključka da bih normalno radila dok postupak traje', kazala je Visković za tportal.

Svoju zamjenicu Kerum je razvlastio nakon što je najavila da na izborima neće nastupiti pod kapom njegove Hrvatske građanske stranke te nakon što je otkrila da sa svojim šefom mjesecima nije razgovarala i da se 'njihove vizije već dulje vrijeme razilaze'.


Bila je optužena da 'šuruje s SDP-om', potom se spekuliralo da će se kandidirati na izborima kao nezavisna, a posljednjih tjedana govorka se o suradnji s HDZ-om. Navodno je predsjednik stranke Tomislav Karamarko sve već dogovorio, no postoje otpori u lokalnom HDZ-u koji želi istaknuti vlastitog kandidata.

'Već sam rekla, o mogućem budućem političkom angažmanu izjasnit ću se nakon Nove godine', uporna je Visković. Tužbu protiv Keruma obrazlaže željom da pošteno odradi svoj mandat do kraja, posebno na projektima poput kandidature Splita za Europski grad kulture 2020. godine, izrade plana za staru gradsku jezgru ili novog informativnog centra za mlade.

'Radim i na nekim novim projektima i želim da mi se omogući kvalitetno obavljanje posla na koji sam izabrana', kaže Visković.