TEHNIČKA PROBA

'Bandićeve fontane' puštene u probni rad

16.12.2012 u 20:34

Bionic
Reading

Sporne 'Bandićeve fontane' kod NSK puštene su u probni rad. Inače, vrijednost ovog projekta jest 18,5 milijuna kuna, a obuhvaća izgradnju dviju fontana i dvaju pothodnika kao poveznice NSK i Trnja, te infrastrukturu za izgradnju još triju fontana i četiriju pothodnika

Rad fontana, za koje Bandić kaže da se grade u povodu ulaska RH u EU, pratit će se tri mjeseca, nakon čega bi trebale dobiti uporabnu dozvolu.

Grupa Zagrepčana puštanje fontana u rad dočekala je s transparentom na kojem je pisalo 'Bandiću, čeka te Remetinec'

'Prosvjedujemo zbog korupcije. Umjesto ovoga mogli su se izgraditi vrtići, škole ili nešto drugo', kazao je Danijel Periša, član organizacije Occupy Croatia koja je organizirala prosvjed.

Kada će fontane biti otvorene za javnost, još se ne zna, no kako tvrdi pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje Davor Jelavić, za sada je sve ispravno. 'Ovo nije puštanje u rad fontana, nego prva tehnička proba. Sve je u funkciji i pogoni rade', kazao je pročelnik.

Fontane će imati osam topova koji će bacati vodu u visini od 15 metara. Imat će i vodeni ekran na kojemu će se moći prikazivati filmovi, reklame i slično. 'Radi se o savršenoj tehnologiji. Fontane će imati osam različitih programa i djeca će se moći kupati jer će voda biti pitka', kazao je Ivan Valek, voditelj radova.

U potpunosti će zdanje pored NSK biti gotovo u proljeće, kada će biti uređena i hortikultura.