PET STRATEŠKIH PROJEKATA

Tatjana Holjevac predstavila program 'Zagreb 2021.'

16.12.2012 u 16:19

Bionic
Reading

Na Skupštini Zagrebačke nezavisne liste (ZNL) predsjednica stranke Tatjana Holjevac predstavila je program "Zagreb 2021." koji se sastoji od pet strateških projekata za razvoj grada i poboljšanje života građana, na čijoj će realizaciji u sljedećih osam godina stranka inzistirati

Ti strateški projekti su: Tesla – čiji je cilj sagraditi optičku mrežu, Zeleni grad – koji uključuje obnovu pročelja uz pomoć sredstava iz EU fondova, Poduzetnički grad – projekt koji će rasteretiti poslovanje poduzetnika i obrtnika, Projekt revitalizacije kulturno-turističkih sadržaja – za privlačenje novih gostiju i projekt Zagreb je moj grad – koji će decentralizirati upravljanje gradom, navodi u priopćenju ZNL.

"Vizija Zagrebačke nezavisne liste (ZNL-a) je da Zagreb postane suvremeni grad, lider regije koji će se ponositi tradicijom, kulturom i inovacijama. Mi želimo razvojnu strategije i planiranje koja će unaprijediti grad, a 'Zagreb 2021.' je platforma koja će to omogućiti", rekla je predsjednica ZNL-a Tatjana Holjevac.

Istaknula je kako će ti projekti omogućiti informatički i poduzetnički razvoj grada, smanjiti potrošnju energije i građanima donijeti niže račune za grijanje, uljepšati izgled grada i povećati cijene nekretnina, omogućiti izravnije upravljanje gradom i na koncu dovesti do razvojnog zamaha i novih radnih mjesta.

Holjevac je istaknula i nedavnu presudu Općinskog suda prema kojoj je HT dužan platiti korištenje DTK-a Zagrebačkom digitalnom gradu, koji potražuje 390 milijuna kuna.

"Zagreb mora odgovorno gospodariti svojom imovinom, a ne da se ide na ruku pojedinim lobijima. Uvjerena sam kako će zahvaljujući ovoj presudi grad dobiti novac koji mu pripada", kazala je Holjevac.