OSTOJIĆ POTVRDIO

Vukovarski gradonačelnik dobio policijsku zaštitu

13.12.2012 u 20:07

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je danas u Valbandonu da policija rasvjetljava slučaj napada na suprugu vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe i potvrdio da je Sabo dobio policijsku zaštitu

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, čiju je suprugu sinoć oko 20 sati u njihovom vukovarskom stanu napalo nekoliko nepoznatih napadača te je lakše ozlijedilo, izjavio je novinarima danas u Vukovaru kako je u ovom trenutku najvažnije da njegova supruga ima prijeko potreban mir, a da njega, ako je taj napad na nju bila politička poruka, ne mogu zastrašiti.

'Ako je to bila politička poruka, ja im uzvraćam da sam ustrajan i da me time ne mogu zastrašiti. Nadam se da će policija pronaći počinitelje', kratko je kazao Sabo dodavši kako je moguće da je napad na njegovu suprugu dogodio zbog, kako je naveo, njegovog upornog inzistiranja na raščišćavanju slučajeva gospodarskog kriminala u Vukovaru.

Ministra Ostojića, koji je danas u Valbandonu bio na godišnjem susretu s načelnicima svih policijskih uprava, novinari su pitali ima li kakvih novih saznanja o sinoćnjem napadu na suprugu vukovarskog gradonačelnika. Ostojić je rekao kako je policija nakon dojave pristupila svim radnjama u cilju rasvjetljavanju tog slučaja te je ujedno potvrdio kako je gradonačelnik Sabo dobio policijsku zaštitu.

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je danas kako je sinoć oko 20 sati više maskiranih nepoznatih počinitelja, uz prijetnju oružja i fizičke snage, na Trgu Republike Hrvatske počinilo razbojništvo nad 52-godišnjom Vukovarkom, te da tragaju za počiniteljima. Mediji su objavili da su počinitelji napali Sabinu supruga u njihovom stanu, u kojemu je bila sama, te da je počinjena manja materijalna šteta.