GRAĐANI ODLUČILI

Arena Zagreb je najmutniji zagrebački projekt

28.05.2009 u 13:58

Bionic
Reading

Projekt Arene Zagreb pobijedio je na natječaju 'Izaberi tri najmutnije tvari i osvoji put na Siciliju' koji su organizirali Pravo na grad i Zelena akcija potaknuti, kako rekoše, brojnim aferama i muljažama aktualne gradske uprave predvođene gradonačelnikom Milanom Bandićem. Trodnevno putovanje za dvije osobe na Siciliju osvojila je Martina Berger

'U igri su mogli sudjelovati svi koji su se prijavili i svoj glas dali nekoj od afera na našoj stranici. Glasovalo je dvije tisuće ljudi i oni su izabrali da je projekt Arene Zagreb ili kako volimo reći, dug za buduće naraštaje, apsolutni pobjednik.

Nažalost, Hrvatska nema sto Tonyja Cetinskih da bi Arena bila isplativa. Na drugom mjestu našla se medijski najeksponiranija afera – Cvjetni trg, a na trećem afera Voda na Vrbanima', kazao je kazališni redatelj Mario Kovač koji je u HND-u izvukao ime sretne dobitnice.

U konkurenciji su još bili i devastacija Dubravkina puta, gradonačelnikovo stambeno pitanje, odnosno kupnja penthousa od 250 kvadrata, Gradska kavana koja je sedam godina rentana za kunu, poskupljenja komunalija, premlaćivanje bivšeg direktora zagrebačkih cesta Igora Rađenovića čiji slučaj nikad nije rasvijetljen, projekti Bandićeva kuma Milana Penave (gradnja WC-a, ZET-ove kućice na Črnomercu i obnova paviljona na Tuškancu) i zapošljavanje Stipe Tojčića, Pere Kovačevića, Joška Morića i Nenada Ivankovića koji su od glasne oporbe postali tiha potpora gradonačelniku.