JOVANOVIĆ ODGOVARA

'Nemam potrebu komentirati zahtjeve sindikata'

04.12.2012 u 13:34

Bionic
Reading

Dok su u Saboru zastupnici izglasavali proračun za 2013, protiv istog ispred parlamenta na Markovom trgu prosvjedovali su prosvjetari iz Matice hrvatskih sindikata. Ogorčeni smanjenjem proračunskog novca za Ministarstvo znanosti i obrazovanja, zatražili su smjenu resornog ministra Željka Jovanovića, koji im je odmah odaslao odgovor

'Sindikati imaju pravo na sve sindikalne akcije za koje misle da će dovesti do poboljšanja njihovog statusa, a ja nemam namjeru ni osporavati ni komentirati njihove prosvjede. Ne vidim nijedan razlog za svoju ostavku', kazao je Jovanović, upitan da komentira najavu sindikata da će pokrenuti referendum o njegovoj smjeni.

Novinare je zanimalo i kako komentira smanjenje proračunskog novca za njegovo ministarstvo, što je posebno uznemirilo sindikate.

'Prijedlog koji je usvojen o proračunu, za Ministarstvo, znanosti, obrazovanja i sporta neće ugroziti nijedan projekt, od predškolskog odgoja do doktorskih studija', kazao je Jovanović


S obzirom na to da je na pitanja odgovarao novinarima u Saboru, u kojem je prilikom rasprave o proračunu HDZ napustio sjednicu, oni su ga priupitali i za komentar o tome.

'Time su pokazali koliko im je važan proračun, a koliko scenski nastup. Danas oporba uopće nije htjela iskoristiti raspravu da bi ukazala na neke bitne probleme, nego je izvela još jedan igrokaz. Od igrokaza se ne živi', kazao je ministar Jovanović.