ICH BIN EIN IGNORANT

Bandić pokojnom JFK-u poručio da daje izjave po Americi

28.11.2012 u 21:34

Bionic
Reading

'Pustimo mi Kennedyja neka on daje izjave po Americi', kazao je novinarima Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, nakon što je berlinskom gradonačelniku Klausu Wowereitu darovao veliko licitarsko srce prilikom posjeta tom njemačkom gradu

Bandić se u svom odgovoru referirao na čuvenu izjavu bivšeg američkog predsjednika Johna F. Kennedyja danu u Berlinu iz 1963. 'Ich bin ein Berliner' (Ja sam Berlinčanin) kojom je Kennedy izrazio potporu stanovnicima koji nisu željeli gradnju berlinskog zida.

Jedino što je u svom referiranju Bandić zaboravio je to da je J. F. K. nekoliko mjeseci nakon te izjave ubijen u atentatu pa 'izjave po Americi' više ne može davati.

Nije ovo prvi put da zagrebački gradonačelnik davno preminule osobe oživljava.

Tako je prije nekoliko godina na pitanje novinara koju bi veliku svjetsku pjevačku zvijezdu rado vidio u Zagrebu kao iz topa ispalio Freddyja Mercuryja iz grupe Queen. Freddy je, podsjetimo, preminuo 1991. godine.

Bandić je u Berlinu boravio na poziv tamošnjeg gradonačelnika s kojim je potpisao povelju suradnje i prijateljstva, ali i da bi poklonio 25-metarsko božićno drvce ukrašeno s četiri stotine licitarskih srca. Prvom čovjeku Zagreba pripala je čast da na berlinskom trgu Gendermenmark upali lampice na tom istom drvcu.

Bandić u Berlinu