UVJEREN U POBJEDU

Ferdelji kandidat HSS-HSLS-Zelene liste za čelo Zagreba

24.11.2012 u 18:52

Bionic
Reading

Gradska organizacija Hrvatske seljačke stranke (HSS) Zagreba održala je danas svoju Programsku skupštinu pod nazivom "Vrijeme je za promjene" na otvorenom, na Trgu bana Josipa Jelačića, a okupljenima se obratio i zajednički kandidat koalicije HSS-HSLS-Zelena lista za gradonačelnika Zagreba Vladimir Ferdelji, koji im je poručio da će se u svibnju vratiti na Trg kao pobjednici

'Budite uvjereni da možemo dobiti ove izbore i da ćemo se u petom mjesecu na ovaj Trg vratiti kao pobjednici", poručio je Ferdelji, kojega je ta koalicija kandidirala kao nestranačkog kandidata. Htio bih da mi u ovom gradu napravimo takve uvjete života da više nitko, a ne samo mladi, ne odlazi', rekao je i dodao da zbog toga moraju marljivo raditi te ponuditi potpuno drugačije upravljanje gradom.

Svim gradskim resursima i sredstvima mora se upravljati transparentno, decentralizirano - to jest odlučivanje približiti građanima, a gradska administracija mora postati stvarni servis građana. Najavio je i nekoliko strateških projekata - ne samo Zagreb na Savi, nego da će se konačno riješiti otpad, koji ćemo, rekao je, tretirati kao najvrjedniju sekundarnu sirovinu. Želimo da Zagreb opet postane najjači industrijski centar, baziran i na obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima te nekolicini velikih poduzetnika. Najavio je da će izborni program HSS-HSLS-Zelena lista biti gotov do kraja ovog mjeseca.

Pojašnjavajući zašto se skupština održava na središnjem zagrebačkom trgu, predsjednik zagrebačkog HSS-a i kandidat za zamjenika zagrebačkog gradonačelnika Nenad Matić rekao je kako je njihov osnivač Stjepan Radić uvijek rekao da treba biti s narodom. Vrijeme je za promjene u gradu Zagrebu, rekao je.

Skupština je usvojila prijedlog kojim se Vladimir Ferdelji kao kandidat koalicije HSS-HSLS-Zelena lista kandidira za gradonačelnika grada Zagreba, a za zamjenika Nenada Matića.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg kritizirao je Vladinu fiskalnu i gospodarsku politiku.

Darinko Kosor je poručio da su sve političke stranke u zadnjih 20 godina radile puno grešaka, ali su HSS i HSLS iz toga nešto naučile i žele biti bolje.