U POSJETI PELJEŠKOM MOSTU

Sanader odbacio kritike Svjetske banke

26.05.2009 u 19:34

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader rekao je za današnjeg obilaska gradilišta budućega pelješkog mosta kako je zadovoljan i sretan onim što je vidio te je svima čestitao na dosadašnjem radu.

"S ovim projektom ukidamo teritorijalni diskontinuitet Hrvatske", rekao je nakon obilaska gradilišta budućega pelješkog mosta premijer Sanader.

Premijera Sanadera i njegove suradnike s radovima je upoznao predsjednik Hrvatskih autocesta Stjepko Boban, koji je rekao da će se u sljedećih 100 dana u moru izvesti probna bušenja kako bi se utvrdio sastav tla te kako bi se mogle ugrađivati cijevi.

S pelješke strane u tijeku je izrada pet betonskih stupova, a radi se i na operativnoj obali s druge strane. Boban je također rekao kako se pri gradnji poštuju vrlo visoki ekološki zahtjevi.

Premijer Sanader je istaknuo da će tim mostom posebno biti zadovoljni stanovnici Pelješca, kojemu će on donijeti prosperitet.

Još je jedanput ponovio da "pelješki most nije usmjeren protiv Bosne i Hercegovine jer mostovi spajaju", što, kako je istaknuo, zna svaki dobronamjeran čovjek.

"Bilo je onih koji su govorili kako su most Pelješac i autocesta od Dubrovnika u sukobu, ali to nije točno", rekao je Sanader.

Što se pak tiče preporuke Svjetske banke da Hrvatska smanji ulaganja u cestovnu infrastrukturu, što su mnogi povezali upravo s pelješkim mostom, premijer je istaknuo kako je riječ o općoj preporuci koju se ne može doslovno primjenjivati.

'U uvjetima recesije i gospodarske krize nužno je poticati infrastrukturne projekte, poput gradnje mostova i cesta kako bi se zaposlenicima osigurale plaće i radna mjesta' zaključio je predsjednik Vlade RH Ivo Sanader, nakon obilaska gradilišta mosta s pelješke strane u Brijesti.