INVESTICIJE BEZ VOZNOG REDA

Vrdoljak oprezniji od Čačića

19.11.2012 u 22:47

Bionic
Reading

Za razliku od svog prethodnika Radimira Čačića, novi ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak puno je oprezniji kada su rokovi u pitanju. Kada će se pokrenuti investicijski ciklus, ne želi precizirati. Čačićevim odlaskom investicije neće stati, naglašava Vrdoljak

'Bio bih previše neozbiljan da vam sada izvlačim datume i rokove za preokret. To što činimo, to će uspjeti', siguran je ministar gospodarstva.

Investicije dogovorene nedavno u Kataru, vezane za LNG terminal, s Čačićevim odlaskom nakon pravomoćne presude u Mađarskoj nisu dovedene u pitanje, uvjerava ministar za Novu TV. Njegova ga je prethodnik sa svime upoznao, ali ipak lopticu odgovornosti prebacuje na potpredsjednika Vlade Branka Grčića jer je Vrdoljak ipak 'samo' ministar.


'Ja nisam u poziciji u kojoj je bio Čačić, ja sam samo ministar gospodarstva. LNG je međuresorni projekt i mi ćemo svi dati svoj doprinos. Grčić je potpredsjednik Vlade i on će to koordinirati', pojašnjava Vrdoljak.

S obzirom na to da javne tvrtke, ali ni ministarstva nisu postigli planirane uštede, ministar kaže kako će čelne ljude pozvati na odgovornost. Oni će biti pod povećalom na mjesečnoj i tromjesečnoj razini.

Vrdoljak je zadovoljan svojom pozicijom u Vladi te se ne želi izjasniti vidi li se na čelnom mjestu u stranci. 'Ja sam potpredsjednik stranke, dajte nam vremena da razgovaramo o tome', zaključio je.