GAF SPLITSKIH NOVINA

U Slobodnoj Dalmaciji pobijedio - Romney

07.11.2012 u 16:56

Bionic
Reading

U srijedu ujutro, kada je cijeli svijet već bio upoznat s pobjedom Baracka Obame na američkim izborima, Slobodna Dalmacija je svojim čitateljima ponudila nešto drugačiju verziju: 'Mitt Romney ulazi u Bijelu kuću', stoji na naslovnici posljednjeg izdanja splitskog dnevnog lista

U silnoj želji da ponudi najsvježije informacije i stručno ih analizira, Slobodna je čak otišla korak dalje i ponudila osvrt cijenjenog kolumnista Danka Plevnika koji piše o 'uspjehu Romneyjevog mega poslovnog projekta' i 'Obaminoj grešci distanciranja prema krupnom kapitalu'.

Objava je na naslovnicu splitskog lista stavljena u 2.59 sati ujutro, u vrijeme kada su ozbiljne ankete već predviđale sigurnu pobjedu demokratskog kandidata, a još je čudnija uzme li se u obzir podatak da u samom tekstu na 10. stranici lista stoji da 'Amerika ima novog-starog predsjednika Baracka Obamu'.

Podatak da, po Slobodnoj, Romney ulazi u Bijelu kuću već kroz jutro komentirao je poznati novinar Radio Splita Jadran Marinković, koji je predvidio da će samo zbog splitskih novina kandidat Republikanske stranke 'od muke obojiti kuću u bijelo'.

Inače, splitske novine pamte sličan gaf iz 2007. kada je dan nakon nacionalnih izbora u Hrvatskoj preko cijele naslovnice zagrebačkog izdanja objavljeno da je pobijedio SDP