MAJKA NADANA VIDOŠEVIĆA

Što sve posjeduje najbogatija hrvatska umirovljenica?

Bionic
Reading

Trosatni koncert Doris Dragović iz publike u Dvorani Vatroslava Lisinskog pažljivo je pratila najbogatija hrvatska umirovljenica Marija Tudor Vidošević, majka predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadana Vidoševića

Bogatstvo Marije Tudor Vidošević razotkriveno je 2009. Prije nego što je sin Nadan ušao u utrku za predsjednika države prebacio je značajan dio imovine na svoju majku. Šef Hrvatske gospodarske komore htio je otkloniti kritike da je na sumnjiv način stekao golemo bogatstvo, ali je zapravo otvorio novo pitanje: kako je 79-godišnja gospođa postala vlasnica vila, kuća, jahte i velike tvrtke?

Marija Tudor
karijeru je započela u Službi društvenog knjigovodstva. Poslije je postala šefica poslovnice u Jugobanci u Splitu. Kolegice s posla oduvijek su je smatrale poduzetnom. Uočile su, kako su svojedobno ispričale, da je imala sposobnost kupiti nešto vrlo jeftino, i to isto zatim prodati po trostrukoj cijeni, prenosi Slobodna Dalmacija

Premda za većinu ljudi umirovljenje znači lagani ili potpuni izlazak s tržišta rada, za Mariju Tudor tek u 72. godini počinje najaktivnije razdoblje života! Tada je postala poduzetnica!

Ambiciozna penzionerka 2005. ulazi u neizvjesne vode samostalnog biznisa: osniva tvrtku BOR HZA. Iako ima mirovinu od četiri tisuće kuna, temeljni kapital tvrtke iznosi dva i pol milijuna kuna. Tvrtka je u startu vlasnik brojnih nekretnina, poput vila, jahte i stanova. Registrirana je, pak, za širok spektar djelatnosti, poslovanje nekretninama, pružanje turističkih usluga, savjetovanje, pomorski i obalni prijevoz... Direktorica poduzeća je supruga Nadana Vidoševića, Ina.

Što posjeduje Marija Tudor Vidošević:

-
vlasnica je tvrtke BOR HZA d.o.o.
- tvrtka u vlasništvu ima tri atraktivne vile na Jadranu. Dvije od njih nalaze se u Nemiri južno od Omiša
- vila Ina
- vila Marija
- vila Hana u Dubrovniku
- zagrebačka vila na Prekrižju
- stan od 80 četvornih metara na početku Pantovčaka
- stan u Splitu
- motorna jahta Sciallino Fly registrirana je za iznajmljivanje.