SLUČAJ MINKE MALTARIĆ

'Poslovni' platio bakin dug, pa ih žicali da plate i drugima

Bionic
Reading

Poslovni dnevnik platio je dug zbog kojeg je stara i bolesna starica Minka Maltarić završila šest dana u zatvoru. Na to su iz tvrtke Ivkom, kojoj je bila dužna, dobili upit: Žele li možda pomoći i drugima koji su u teškoj socijalnoj situaciji?

Minka Maltarić iz Cvetlina kraj Trakošćana je zbog neodazivanja na sud, gdje je pak dospjela zbog duga od 624,26 kuna za odvoz smeća, završila u zatvoru.

Varaždinski općinski sud 72-godišnju staricu otpremio je u zatvor. Većina medija protumačila je zatvaranje starice dužničkim zatvorom, nije mogla platiti dug pa je, eto, završila u zatvoru.

'Rijetki su, poput primjerice tportala, donijeli pravu informaciju da je starici dug ostao, a da je ona u zatvoru završila jer ju je sud kaznio što se nije odazvala i nije na sudu dala iskaz o svojoj imovini. Starica koja živi u siromaštvu od socijalne pomoći imalo vrijedne imovine sigurno nema, da ima, već bi joj odavno to zaplijenili', piše Poslovni


Iz tvrtke Ivkom, koja je i pokrenula ovrhu protiv starice, poručuju da je ona njih osramotila i valjda razmišljaju o podizanju nove tužbe protiv nje?! Da vodeći ljudi gradske komunalne tvrtke Ivkom iz Ivanca, a osobito izvršni direktor Mladen Stanko, nemaju sluha za probleme siromašnih, uvjerili su se u Poslovnom. Nakon više zahtjeva i punih šest dana dobili su njihov odgovor i broj računa na koji su uplatili spomenuti dug Minke Maltarić.

Uz broj računa za uplatu iz Ivkoma su umjesto zahvale dobili i neočekivanu poruku: 'Jesu li zainteresirani i za plaćanje dugova i ostalih korisnika u teškom socijalnom položaju?'