Hrvatska SEZONSKA PROGNOZA

Studeni će biti studen, a prosinac prosječan

U prvom i drugom dijelu studenog očekuje se ponovno izrazito sušno razdoblje u cijeloj Hrvatskoj, osobito na Kvarneru, u Gorskom kotaru, Lici i Dalmaciji – s prosječnim padalinama od oko 20-40 mm. Krajem mjeseca oborine će se ipak normalizirati, a duž obale Jadrana čak će biti moguće blago kišovitije razdoblje, najavljuju prognostičari

Početkom prosinca povećane količine oborina očekuju se u Dalmaciji, zaleđu i Slavoniji, dok će u drugim predjelima one biti uobičajene, no potom će se do kraja mjeseca nastaviti sušno razdoblje na Kvarneru i u Gorskom kotaru, a samo u Slavoniji moguć je blag višak oborina.

U prvom dijelu studenog u Slavoniji bi moglo biti hladnije od prosjeka, a do kraja mjeseca sve hladnije i u cijeloj unutrašnjosti te na sjevernom i srednjem Jadranu. U Slavoniji i sjeverozapadnoj Hrvatskoj prosječne će temperature biti čak do 2 stupnja Celzija niže od prosjeka, što znači da će povremeno biti velikog mraza.

U prvom dijelu prosinca u unutrašnjosti će temperature uglavnom biti oko prosjeka ili stupanj hladnije, dok će u priobalju i Lici biti u okvirima prosjeka. Do kraja prosinca temperature će se normalizirati u cijeloj Hrvatskoj pa će posvuda biti u okvirima klimatskih prosjeka, predviđaju prognostičari Meteo centra.


174972,159348,119260,217690
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još