POKUŠALA VEĆ DVA PUTA

Bandić: Kandidatura Vesne Pusić nije ništa novo

18.04.2013 u 15:44

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba Davor Bernardić izjavio je danas kako će zagrebački SDP o mogućoj koaliciji za predstojeće lokalne izbore razgovarati sa svim političkim strankama kojima je interes grada i njegovih građana na prvom mjestu.

Na upit novinara postoji li mogućnost daSDPu Zagrebu na izbore izađe u koaliciji s HNS-om, Bernardić je odgovorio da o tome odlučuje gradska organizacija stranke. 'Razgovaramo s potencijalnim partnerima, u interesu građana ovoga grada i strategije razvoja ovoga grada koju SDP ima i koju je sažeo kroz dokument 'Strategija razvoja Zagreba do 2020. godine'', rekao je novinarima nakon otvorenja XII. međunarodnog simpozija gospodarenja otpadom.

Istaknuo je da gradski SDP razgovara sa svim političkim strankama kojima je interes grada i razvoja grada i njegovih građana na prvom mjestu. 'Definitivno ćemo razgovarati sa svim našim koalicijskim partnerima na državnoj razini, kao i na gradskoj razini', odgovorio je Bernardić na upit novinara da prokomentira moguću kandidaturu ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić (HNS) za gradonačelnicu Zagreba.

Bernardić je uvjeren u svoju i pobjedu SDP-a u Zagrebu na predstojećim lokalnim izborima.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić
je na pitanje kako komentira moguću kandidaturu Vesne Pusić za gradonačelnicu Zagreba odgovorio kako to nije ništa novo. 'Ona je već bila dva puta kandidatkinja za gradonačelnicu, pa ako bude i treći put ja to pozdravljam i želim da bude što više protukandidata', rekao je.

Ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića (SDP) novinari su pitali funkcionira li koalicija SDP-a i HNS-a, s obzirom na svakodnevne medijske napise o nesuglasicama. Zmajlović je rekao da 'svaka koalicija, svaki brak ima svojih izazova, situacija koje su dobre i situacija koje su loše'. 'Moram priznati da, što se tiče rada Vlade, apsolutno funkcionira. Dakle, sve ono što su otvorena pitanja koja treba raspraviti, neki put se ona rasprave i u javnosti, transparentno, ali nema govora o nefunkcioniranju Vlade zbog koalicijskih problema', rekao je.