IZLUĐUJE SUSJEDE U ISTRI

'Zbog Borne Rajić štakori su nam oko kuće'

29.10.2012 u 15:39

Bionic
Reading

Obitelj Morožin dugih pet godina čeka da Borna Rajić (41) digne suhozid na svojem zapuštenom imanju na stanciji kraj Rovinja kojim vladaju štetočine, piše 24sata.hr

Građevine na imanju pune su derutnog namještaja i smeća

'Zbog nebrige Borne Rajić štakori sa smetlišta kraj njezine kuće dolaze do nas. Otrov ne smijem staviti jer imam psa koji bi se otrovao', za 24sata rekao je Diego Morožin (26).

Njegovi roditelji Miro (66) i Majda (64) su, dodao je, Borni Rajić 2006. dopustili da sruši suhozid između njihovih imanja star stotinu godina jer je obećala napraviti novi dužine 500 metara. No bivši suprug Luka, umjesto suhozida visokog 80 centimetara, dignuo je 1,8 metara visok kameni zid te, osim imanja, ogradio i desetak hektara državnog zemljišta. Građevinu koju su mještani zvali Kineski zid srušilo je 2007. resorno ministarstvo zaštite okoliša. Luka i Borna Rajić tada su se već rastali, a imanje kraj Rovinja dobila je Borna.

'S Lukom smo se još mogli dogovoriti, ali s Bornom nikako. Tvrdi da nema novca za suhozid pa se spori s Gradom Rovinjem, pa čekamo. Zbog štakora se bojimo zaraze', tvrdi Morožin.

Građevinari ocjenjuju da bi gradnja suhozida te dužine stajala između 20 i 25 tisuća eura. Borna Rajić kaže da su joj susjedi zlonamjerni, a do problema je došlo jer čeka građevinsku dozvolu za kuću kraj Rovinja. 'Ta kuća nije useljiva. Bivši suprug morao je srušiti ilegalno sagrađeni zid, a ja tako ne želim graditi. Kad dobijem papire, dovršit ću kuću i sagraditi suhozid', izjavila je za 24sata Borna Rajić.