Hrvatska PRESUŠILA BLAGAJNA

Recesija ukinula 'Titove dane u Fažani'

  • Autor: tportal.hr
  • 22.5.2009 13:15:36
  • 22.5.2009 12:58:00

Prvi puta nakon pet godina neće biti održana manifestacija 'Titovi dani u Fažani'. Naime, ovaj program od 2003. godine organizirala je Turistička zajednica Fažane koja je i na taj način pokušala podignuti turističku ponudu mjesta koje je desetine godina živjelo u sjeni rezidencijalnih Brijuna

Pretpostavlja se da je Tito kroz Fažanu tijekom 33 godine koliko je dolazio na Brijune, prošao približno tisuću puta. Direktorica Turističke zajednice Fažane Melita Peroković kaže da je 'Titove dane' ukinula recesija, piše Večernji list.

'Program je stajao približno 25.000 kuna, pa smo, zbog manjih troškova neke programe morali ukinuti, ali se nadam da će iduće godine opet biti Titovih dana', rekla je Peroković.

Titovi dani održavali su se u tjednu u kojem je padao 25. svibanj (Titov rođendan ). Taj tjedan je na fažanskoj rivi bilo izloženo nekoliko stotina fotografija i dokumenata posvečenih boravku Tita i njegovih gostiju na Brijunima. Program je kroz sedam dana posjećivalo oko 5000 građana i gostiju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još