REAKCIJA NA GUVERNEROVE KRITIKE

Josipović: Ne može se iz krize jednim potezom

Bionic
Reading

'Izlazak iz krize dugotrajan je proces, ne radi se tu o jednom potezu, no ipak treba aktivnije raditi na promjenama.' Reakcija je to predsjednika Ive Josipovića na jučerašnje kritike guvernera HNB-a Borisa Vujčića na račun ekonomske politike Vlade. Predsjednik je za Media Servis ipak istaknuo da 'pozitivnih pomaka - ima'

'Za primjer, reći ću da je vrlo dobro primljen Zakon o poticanju ulaganja. Imao sam prilike razgovarati i s inozemnim veleposlanicima koji su pokazali veliki interes. Isto tako, u okviru gospodarske diplomacije otvaraju se neki novi kontakti', rekao je predsjednik Ivo Josipović nakon 'Kave s građanima'. Najavio je i kako uskoro jednu skupinu gospodarstvenika vodi u Katar.

'Moramo biti svjesni da izlazak iz krize nije stvar jednog poteza ili mjeseca. To je dugotrajan proces u kojem vlada ima glavnu ulogu', rekao je predsjednik.

Na istu temu oglasio se i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je, pozdravljajući guvernerovu kritiku Vladine ekonomske politike, rekao da je 'bilo i vrijeme da guverner nešto kaže'.

'Kritike guvernera su dobrodošle, ali kao znak upozorenja dolaze prekasno', izjavio je Karamarko prije početka današnjeg Izbornog sabora Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinska.

Odbio je guvernerovu ocjenu da je bivša vlada sukrivac za nastalu situaciju, napomenuvši da je i premijer Zoran Milanović u izbornoj noći najavio da se 'neće izvlačiti na bivšu vlast'.

'Ova je Vlada trebala zaustaviti negativne trendove u gospodarstvu, ali nisu ni jedan. Od svih točaka njihovog Plana 21, ispunili su jedino točku 22 - masovna smjena ljudi koji nisu bili politički podobni, a bili su stručni', ocijenio je Karamarko.