ČLANSKA ISKAZNICA BR. 002

Ankica Tuđman vratila se u HDZ

27.10.2012 u 11:42

Bionic
Reading

Zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinski danas na svome Izbornom saboru bira novo vodstsvo, a skup u hotelu Antunović je uvodno pozdravio predsjednik stranke, Tomislav Karamarko. Članice HDZ-a izvijestio je kako se u stranku prije dva dana ponovno učlanila supruga prvog hrvatskog predsjednika, Ankica Tuđman

Tomislav Karamarko je Ankicu Tuđman nazvao 'još jednom istinskom Katarinom Zrinski nove Hrvatske', te izvijestio kako joj je dodijeljena članska iskaznica broj 002.

'Znate da (članska iskaznica) 001 postoji samo virtualno, ona je utjelovljena u liku i djelu obnovitelja države Franje Tuđmana', dodao je.

Supruga prvoga hrvatskog predsjednika dr. Tuđmana, Ankica Tuđman bila je član HDZ-a od njegova osnutka 1989. no, izbrisana je iz članstva stranke 2000-tih kada je tadašnji predsjednik stranke Ivo Sanader radio reviziju članstva.

Predsjednik HDZ-a pozvao je stranačke kolegice okupljene u Zajednici žena HDZ-a Katarina Zrinski da budu 'nositeljice novog projekta HDZ-a, projekta sretne Hrvatske'.

'Žene su pozvane da sudjeluju u projektu nove hrvatske neovisnosti, snage, ponosa i obnove, koji će nas izvesti iz ovog tjeskobnog vremena, u koji nas je uvela, bolje reći zavela Kukuriku koalicija, drugarska družina koja ne pozna ni narod ni zemlju', izjavio je Karamarko.

Premijeru Zoranu Milanoviću još je jednom spočitnuo zbog riječi da je Hrvatska zemlja paradoksa te da iseljenici ne razumiju Hrvatsku.

'Iseljenici su uvijek pokazivali najveću ljubav Hrvatskoj', poručio je Karamarko.

Pet mjeseci nakon unutarstranačkih izbora, Izborni sabor HDZ-ove Zajednice žena danas će izabrati novo vodstvo, a za predsjednicu su kandidirane Ivanka Luetić Boban i Marija Boban


Odgovarajući na pitanje što očekuje od sjednice saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na kojoj će se u ponedjeljak raspravljati o aferi s policijskim izlistima telefonskih poziva, Tomislav Karamarko je rekao kako očekuje da će 'utvrditi istinu'.

Dodao je kako je pročitao izvješća svih nadležnih tijela, ali da o njima ne smije govoriti jer ga veže obveza čuvanja tajne.

Karamarko je najavio da će se o slučaju očitovati nakon sjednice Odbora. 'Pročitao sam sva tri izvješća, ali o njima će se očitovati tek nakon sjednice Odbora, jer me sada obvezuje tajna', zaključio je Karamarko.