GORAN MILIĆ U IZOLACIJI

Prvi nalazi na svinjsku gripu - negativni

22.05.2009 u 11:08

Bionic
Reading

Prema prvima nalazima, HTV-ov putopisac Goran Milić nije zaražen virusom svinjske gripe. On je u četvrtak hitno primljen na Zarazni odjel Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević te smješten u izolaciju

Milić je protekla tri tjedna boravio u Južnoj Koreji snimajući serijal 'Idemo na put'. Posljednjih mu se dana zdravstveno stanje stalno pogoršavalo. Prilikom povratka u Hrvatsku, supruga ga je ravno iz zračne luke odvezla u bolnicu s tjelesnom temperaturom od 39 stupnjeva.

'Odmah nakon što me Goran obavijestio, nazvala sam Zaraznu i pitala što da radim. Dočekala sam ga, imao je visoku temperaturu pa sam ga odvezla u bolnicu. Znam da je prva asocijacija svima svinjska gripa, ali njemu su doktori ustanovili upalu pluća i mislim da je upravo to u pitanju', rekla je Goranova supruga Ana Milić za Jutarnji list. Liječnici su napravili briseve da bi Milića testirali na svinjsku gripu. Prvi brisevi su negativni, ali treba obaviti još testiranja.

Za posjeta nije, kaže, nosila zaštitnu masku. Ističe i da se prije svakog puta u neku egzotičnu zemlju cijepio ako je za to postojala preporuka, a cijepljen je i u Hrvatskoj protiv 'obične' gripe.

No sam Goran Milić rekao je kako se i dalje nalazi u izolaciji te kako k njemu smiju samo liječnici i medicinske sestre, i to s 'velikom maskom' na licu.