Hrvatska MAĐERIĆ PROTIV EKV-A

Zašto ulicu umjesto Mladenovića nije dobio Toše Proeski?!

Nisam slušala EKV jer sam tad bila dijete, ali to nije razlog mog protivljenja da se ulica nazove po Milanu Mladenoviću, pojasnila je HDZ-ova zagrebačka gradska zastupnica Margareta Mađerić. Istaknula je kako joj nije drago što je ulica u Jakuševcu nazvana imenom tog kultnog beogradskog rokera rođenog u Zagrebu, jer je bio ovisnik i njegov bend nije bio popularan

Za 24sata je otkrila da je slušala Prljavo kazalište i Guns'n'Roses, a izlazila je najčešće u zagrebački klub Kulušić. 'Volim neke pjesme EKV-a i znam da su bili izrazito kritični prema Miloševićevom režimu. Primjerice, njihova 'Ja bih hteo da vladam' je dobra i to poštujem, ali pitanje je li to toliki značaj za grad Zagreb. Zašto nisu predložili Krešimira Blaževića iz Animatora, Tošu Proeskog ili Tomislava Ivčića', pita se HDZ-ovka te ističe kako nije riječ o tome da je Mladenović bio ovisnik o drogi. Moramo, kako je rekla, paziti na poruku koju šaljemo mladima i budućim generacijama.

'Znam da je Mladenović u Beogradu tražio minutu šutnje za žrtve napada na Dubrovnik. Ipak, moramo utvrditi kriterije i proceduru. A kad se to napravi, ako ih on zadovoljava, ja nemam ništa protiv da se ulica nazove po njemu', zaključila je Mađerić.

222601,222208,220204,127708
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još