MAĐERIĆ PROTIV EKV-A

Zašto ulicu umjesto Mladenovića nije dobio Toše Proeski?!

26.10.2012 u 16:09

Bionic
Reading

Nisam slušala EKV jer sam tad bila dijete, ali to nije razlog mog protivljenja da se ulica nazove po Milanu Mladenoviću, pojasnila je HDZ-ova zagrebačka gradska zastupnica Margareta Mađerić. Istaknula je kako joj nije drago što je ulica u Jakuševcu nazvana imenom tog kultnog beogradskog rokera rođenog u Zagrebu, jer je bio ovisnik i njegov bend nije bio popularan

Za 24sata je otkrila da je slušala Prljavo kazalište i Guns'n'Roses, a izlazila je najčešće u zagrebački klub Kulušić. 'Volim neke pjesme EKV-a i znam da su bili izrazito kritični prema Miloševićevom režimu. Primjerice, njihova 'Ja bih hteo da vladam' je dobra i to poštujem, ali pitanje je li to toliki značaj za grad Zagreb. Zašto nisu predložili Krešimira Blaževića iz Animatora, Tošu Proeskog ili Tomislava Ivčića', pita se HDZ-ovka te ističe kako nije riječ o tome da je Mladenović bio ovisnik o drogi. Moramo, kako je rekla, paziti na poruku koju šaljemo mladima i budućim generacijama.

'Znam da je Mladenović u Beogradu tražio minutu šutnje za žrtve napada na Dubrovnik. Ipak, moramo utvrditi kriterije i proceduru. A kad se to napravi, ako ih on zadovoljava, ja nemam ništa protiv da se ulica nazove po njemu', zaključila je Mađerić.