TRAKAVICA MARIŠĆINA

Čistoća ipak nije povukla tužbu protiv Kriznog eko stožera

26.10.2012 u 14:08

Bionic
Reading

Unatoč najavama, Komunalno društvo Čistoća nije povuklo tužbu protiv Kriznog eko stožera Marišćina te petorice članova i nečlanova te udruge, kojom ih se tereti da su četiri dana ometali posjed na deponiju Marišćina

Predsjednik Stožera Josip Katalinić kaže da je danas o tome zaprimio usmenu informaciju odvjetnika u zastupanju KD Čistoća d.o.o. On tvrdi da razlog nepovlačenja tužbe, prema neslužbenim informacijama, leži u navodnom nepojavljivanju članova Stožera na Općinskom sudu, iako su on i Josip Begonja zajedno s odvjetnikom bili ondje do devet sati i 30 minuta, kada je ročište zakazano, i predali službeni podnesak na tužbu. 'Nismo nasjeli na njihov trik da će povući tužbu', izjavio je Katalinić.

Glasnogovornica KD Čistoća Marina Babić Brusić jučer je, naime, na Županijskoj skupštini pred više od 30 vijećnika i županom Vidojem Vujićem, pozivajući se na konzultacije s direktorom Čistoće Zlatkom Štokom i gradonačelnikom Rijeke Vojkom Obersnelom, objavila informaciju o povlačenju tužbe.


Iz Kriznog eko stožera Marišćina izražavaju zadovoljstvo time što osobe koje Stožer već danima poziva na ostavku i kaznenu odgovornost, a to su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, bivši župan Zlatko Komadina, načelnik Općine Viškovo Goran Petrc te direktori tvrtki Čistoća i Ekoplus Zlatko Štok i Dušan Šćulac, iznova i javno pokazuju svoju nestručnost i neprofesionalnost u izvršavanju povjerenih im zadataka.

'Oni s ponosom prema svima nama okreću svoju najgoru stranu bahatosti, bezobzirnosti i nedodirljivosti, kršeći na taj način svaki etički i moralni sustav vrijednosti', priopćuju iz Stožera te pozivaju sve osobe iz javno-političkog života da se suprotstave odgovornima u provedbi projekta ŽCGO Marišćina kako bi ih se zaustavilo u nastojanju da obmanjuju javnost.

Direktor Čistoće Zlatko Štok poručio je da bi tužba bila povučena već danas da su se tuženici odazvali raspravi i da su se čuli argumenti obje strane.

Na današnjem najavljenom sudskom ročištu rasprava je odgođena zbog neuredne dostave dokumentacije tuženicima (pogrešna imena i adrese). Nova rasprava zakazana je za 13. studenoga. Podsjetimo, pod pritiskom tužbe, mještani Viškova i Krizni eko stožer Marišćina povukli su se s deponija u izgradnji nakon što su četiri dana blokirali dovoz smeća kamionima Čistoće.