BLOKIRANJE RAČUNA

Bandić Ministarstvo financija usporedio s četnicima

25.10.2012 u 14:07

Bionic
Reading

Rasprava o polugodišnjem izvještaju o radu gradonačelnika Milana Bandića na današnjoj sjednici Gradske skupštine pretvorila se u predizborno prepucavanje između svih strana, da bi u konačnici za govornicu izašao prvi čovjek Grada i 'izribao' sve koji su se očešali o njegovo ime. Tijekom rasprave HDZ i SDP su se posvađali oko toga čiji je Bandić čovjek

Goran Kutlić (SDP) prozvao je HDZ da otvoreno podržava Bandića i da pušu u isti rog, na što je Margareta Mađerić (HDZ) podsjetila da SDP i Bandić vladaju 12 godina. 'Izašao sam iz SDP-a, ali nisam lošu riječ rekao o vama. Ne želim mijenjati kapute, socijaldemokracija je u meni. Gradio sam je 18 godina', kazao je Bandić zamolivši da ga HDZ i SDP ostave na miru.

Na kritike Danire Bilić (HDZ), prema kojima se nalazi u političkom sukobu sa SDP-om te da su fontane i Cvjetni trg slučajevi, žestoko je uzvratio. 'Imam i viziju urediti trg da dame u štiklama zimi ne skaču kao klokani. Cvjetni ćemo otvoriti 30. listopada uz svirku Zagrebačkog kvarteta. Fontane su vrata grada i to ćemo otvoriti do kraja godine.' Bandić se drznuo urediti dvije fontane nakon Milana Amruša. 'Vi ste protiv toga jedino zato što sam ja to predložio. Nemojte govoriti da radim nešto protuzakonito jer me vrijeđate. Zadnjih šest mjeseci je više inspekcija u Zagrebu nego u posljednjih dvadeset godina. Da je ijedan zarez pogrešan, ja ne bih bio ovdje', naglasio je Bandić.


Posebno raspoložen za 'lupanje' po zastupnicima Bandić je bio kada se osvrnuo na 337 milijuna kuna za decentralizirane funkcije koje je Ministarstvo financija zatražilo da se vrati u državni proračun, oko čega se vodi spor na Upravnom sudu i zbog čega je u jednom trenutku prijetila blokada gradskog računa.

'Zadnji put su četnici blokirali gradove', uzviknuo je Bandić, dodavši da su i on i pročelnik za financije Slavko Kojić rekli da će podnijeti ostavke ako su pogriješili ijedan zarez.

No tu nije stao pa je nastavio: 'Pitam vas - za koga radite? Tko vas je izabrao? Zašto ste donijeli zaključak da vratimo 337 milijuna, a da niste pravno provjerili! Ja ću se boriti do zadnjeg daha', zaključio je Bandić.

'Bandiću ništa nije sveto'

'Zgroženi smo izjavom kojom gradonačelnik izvršnu vlast u državi uspoređuje s četnicima. Zagreb je uvijek bio tolerantan i kulturan grad, a neki ljudi pokazuju da im ništa nije sveto. I posljednjih dana bili smo svjedoci tome da se stambeno pitanje branitelja, koje nije riješeno 11 godina, politizira. Od gradonačelnika očekujemo ispriku', kazao je predsjednik Skupštine.