KOALICIJA ODLUČILA

Goran Radman bit će novi ravnatelj HRT-a

24.10.2012 u 18:30

Bionic
Reading

Goran Radman bit će novi glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije. Visoki izvor iz vladajuće koalicije Jutarnjem listu potvrdio je kako će sutra, na sjednici saborskog Odbora za medije, njihova većina predložiti upravo Radmana za novog čelnog čovjeka javne televizije

Navodno bi, zahvaljujući većini i u Odboru za medije, ali i u sabornici, Goran Radman vrlo brzo trebao postati novi glavni ravnatelj HRT-a - možda već u petak, kada zastupnici obično izglasavaju raspravljene točke dnevnog reda.

Radmana se najčešće spominjalo kao favorita, podsjeća Jutarnji list, no sve do posljednjeg trenutka se nije znalo tko će pobijediti u utrci - bivši direktor Microsofta u Hrvatskoj i dekan veleučilišta VERN-a ili aktualni v. d. ravnatelja Domagoj Novokmet

'U užem krugu bili su Novokmet i Radman, ali je zaključeno da je Radmanov program rada ipak bolji', potvrdio je izvor iz SDP-a.

Rješenje o novom čelnom čovjeku javne televizije u idućih pet godina doneseno je nakon današnjih konzultacija u Saboru te je vladajuća koalicija predložila upravo Radmana.

Goran Radman bio je već ravnatelj te velike medijske kuće, jer je tri godine, od 1987. do 1990, obnašao dužnost glavnog direktora ondašnje Televizije Zagreb.