ZAGREBAČKE MUKE

Novo natezanje Skupštine i Bandića oko rebalansa proračuna

23.10.2012 u 13:49

Bionic
Reading

Iako je sjednica Skupštine Grada Zagreba za dva dana, čini se kako rebalans proračuna neće biti na tapetu u četvrtak. Naime, Skupština traži od gradonačelnika Bandića podloge za amandmane tj. program gradnje, što i dalje na adresu u Ćirilometodskoj nije stiglo

'Holy u stranci ima niz otvorenih pitanja'

Zamoljen da komentira moguću kandidaturu Mirele Holy za zagrebačku gradonačelnicu na listi Hrvatskih laburista, Bernardić je rekao da je Holy uvijek govorila da je socijaldemokracija njezino životno opredjeljenje te vjeruje, kaže, da ima njezinu potporu za svoju gradonačelničku kandidaturu.

'Ona ima niz otvorenih pitanja u stranci i očekujem da će na obostrano zadovoljstvo oni biti riješeni', istaknuo je Bernardić.

'Tražimo podloge za amandmane kako bi se program gradnje uskladio s proračunom kako se ne bi opet stvorili višemilijunski gubici', rekao je danas predsjednik Skupštine Davor Bernardić.

Naglasio je kako će osnovati radnu skupinu koju će činiti predsjednici pojedinih skupštinskih odbora, predstavnici Zagrebačkog holdinga i Grada te se nada kako će uskoro od Bandića dobiti 'tehničku potporu' za izradu amandmana.

Komentirao je i najavu podnošenja ustavne tužbe na Uredbu o načinu izračuna pomoći izravnanja za decentralizirane funkcije jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koju je najavio Bandić kao odgovor na zahtjev Ministarstva financija da Grad u proračun vrati 337 milijuna kuna. Po ovom pitanju Skupština treba dati svoje mišljenje, a Bernardić je naglasio kako je angažirao najbolje pravne stručnjake u državi.

Ipak, pita se zašto gradski oci nisu osporavali te uredbe, koje su kasnije implementirane u Zakon o financiranju lokalne samouprave, za vrijeme vladavine Ive Sanadera. 'Samo dovođenje Grada pred blokadu računa je neodgovorno, neuredno i tužno', poručio je.